2011-03-26

Trots krångel en härlig lördag

I morse styrde vi kosan mot Norrköping för att hälsa på Mathilda. Vi bestämde oss hastigt och lustigt för att åka över Motala och Linköping istället för Hallsberg och Pålsboda som vi brukar. Enligt Eniro är det ca 2 mil längre men tar ungefär lika lång tid. När vi kommit drygt två mil på väg fick vi punktering. Vi ringde Ingalill, som väntade på oss i Askersund, och hon köpte en sån där "flaska med skum" och åkte till oss. Den hjälpte dock inte, däcket var för trasigt. Vi började veva fram reservhjulet, som vi inte har haft framme på väldigt, väldigt länge. Det satt fast och gick inte att få ner helt. Då ringde vi Håkans bror Stefan, som tog moppen till vår undsättning. Med förenade krafter lyckades bröderna få fram däcket och få det på plats! Det blev en försening på nästan en timme, men vi kom iväg till Norrköping i alla fall!


När vi kom till Mathilda bjöd hon på gott fika som hon hade bakat! Därefter tog vi en promenad på stan.


Vi "råkade" hamna i en leksaksaffär, barnen hade med sina sparpengar. De fick också välja varsin leksak som deras farmor gav dem! Lördagsgodis hittade vi också! När vi kom tillbaka till Mathilda så bjöd hon på god lunch, spenat- och fetaostpaj med bröd, sallad och basilikadressing, jättegott!


Oskar fick lego, som han glatt lekte med. Håkan ville helst ha legot för sig själv, men det fick han inte!


Elvira fick en rutschkana till sina hamstrar, nu önskar hon sig bara alla andra tillbehör som hon inte har!


Ikväll har vi premiärgrillat, åh, vad gott det var. Hemgjord potatissallad till... Mums! Längtar till ljumma sommarkvällar...


Nu sover barnen och vi sitter i ett nersläckt hus, endast skärmarna lyser! Snart är det dags för Downton Abbey, den brittiska dramaserien som jag hoppas ni följer? Det gör jag i alla fall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar