2010-09-12

Ullared - resan

Det är numera en tradition att vår familj -de minsta + svärmor åker till Ullared i september. Vi startar alltid kl sex på morgonen. Jossan och Kalle sover alltid på nedresan. Vi stannar alltid utanför Skara och äter äggmackor.


Ibland lyckas vi parkera på parkeringen närmast entrén men igår hamnade vi så långt därifrån som det går. Kundvagnar fick vi tag på ändå!


Äntligen framme vid entrén! Sen handlar vi och handlar. Jag har alltid längst inköplista. Jag handlar alltid längst tid. Mitt kvitto blir alltid längst. Håkan (mfl) tröttnar alltid efter ett par timmar. Jag hinner aldrig strosa omkring för nöjes skull utan får nöja mig med att plocka ihop sakerna på min lista. (Tur det för plånboken!)



Jag hittade det mesta jag ville ha tag på. Nu har vi ny kaffebryggare, jag har nya regnkläder (169 kr), många av julklapparna är inhandlade och Håkan har ätit Bullens pilsnerkorv så han är nöjd (för stunden i alla fall).
Bilen är alltid fullpackad när vi ska åka hem. Vi hade bara sex säten i, så det fanns ju en del packutrymme, och det gick åt. Några kassar vid fötterna, några lampskärmar i knät, sen kunde vi fara hemåt.


På vägen hem stannar vi alltid vid Mc Donalds och äter kvällsmat. När vi kommer hem packar vi alltid upp våra många kassar...

Elvira var vaken när vi kom hem. Jag packade upp en kasse i taget (julklapparna hade vi gömt i garaget) och hon blev överlycklig över alla kläder, hårsnoddar mm och pysselgrejer som hon fick. Fast hon hade nog gärna velat kika på julklapparna också... Mathilda hade köpte ett par presenter till henne och Oskar. Det här är bättre än julafton, sa Elvira!

Idag har Söndax startat för terminen. Vi pratade om när lärjungarna träffade Jesus, vi ritade, lekte och fikade. Roligt att Söndax har börjat igen!

Dagens citat:
Gift dig inte för pengar, det är billigare att låna dem.
Skotskt ordspråk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar