2010-09-17

Twilight

Ok, det är bara att erkänna; Jag har anslutit mig till Twilight-älskarna. Jag såg filmen New Moon i våras men var inte särskilt imponerad. Bestämde mig ändå för att ge böckerna en chans, både för min egen skull och för att det kan vara en fördel i min yrkesroll att känna till dem. Och böckerna föll jag pladask för! Jag är svag för välskrivna ungdomsböcker, det är bara att konstatera. Trodde väl aldrig att jag skulle gilla en vampyr-roman, men det är klart, det är ju inte direkt någon skräckroman, snarare en kärleksroman med lite ovanliga inslag.

Böckerna handlar om Bella, en vanlig tonårstjej, som blir kär i vampyren Edward. Edward hör till en ovanlig vampyrfamil, som anstränger sig för att inte anfalla människor. I böckerna får man följa Bellas kamp för att få ett liv tillsammans med sin Edward. Böckerna handlar alltså om vanliga teman i ungdoms- och vuxenlitteratur, t ex kärlek och vänskap.


Gillar också symboliken i omslagsbilderna. Den här är från den fjärde boken, Så länge vi båda andas. Den röda bonden ska symbolisera vad Bella var från början - en svag bonde, och den vita damen symboliserar det hon blivit - en stark dam.
Ett litet boktips från mig alltså. Bättre sent än aldrig!
Dagens citat:
Alla människor som älskar mycket får mycket sorg.
Olfert Richard

1 kommentar: