2009-04-17

Vi firar en 20-åring mm

Igår fyllde Mathilda 20 år. Vi väckte henne på förmiddagen - nåja, klockan var nog faktiskt före nio - med "vacker" sång, paket och lite barnskrik. Är det inte precis så man vill bli väckt? Jag tror inte jag vågar lägga in en bild på en nyvaken Mathilda, så ni får en bild på en allvarlig Oskar, för dagen uppklädd i skjorta:


På förmiddagen handlade jag, lite lagom tråkigt sådär. På eftermiddagen fick jag och Elvira för oss att vi skulle gå och titta på fölungarna som min bror Pärs hästar har fått. Jag lastade bägge barnen i syskonvagnen och knallade iväg. Solen sken, en härlig dag för en promenad. Mamma kom och mötte oss, och sen gick vi ner till de söta fölen. Elvira klappade det ena. De var så gulliga, bägge två. Vi träffade Alexsandra också, med alla hundarna runt sig. Oskar fick en puss av Hendix, den stora jättehunden.


Sen gick vi hem till mamma och pappa och fikade lite. Elvira gick sina första steg på det gipsade benet på gräsmattan utanför! Martina, min systerdotter, kom igår hem från sin jorden runt-resa, så vi passade på att gå bort dit en liten sväng för att hälsa på henne. Skönt att hon är hemma igen och att allt har gått bra! Det var så roligt att träffa henne! Elvira bevisade att man kan hoppa studsmatta trots brutet ben, det går att hoppa sittandes!


På vägen hem fick vi sällskap en bit av min syster och hunden Shiro. Elvira tappade sin hårspännen just som vi gick över en väg, och innan jag kunde vända för att ta upp dem så hade en bil kört över dem så de gick sönder. Många tårar...

Vid sex-tiden kom mamma, pappa och Ingalill för att fira Mathilda. Hon fick fler fina presenter! Vi grillade korv och till efterrätt blev det chokladmousse med grädde och hallon. Smaskigt! Ni kan ju gissa vem som har gjort födelsedagsbarnet så vacker!
Dagen citat:
Kära Nalle, sa Christoffer Robin, vad jag tycker mycket om dig.
Det gör jag med, sa Puh.
Nalle Puh - A.A. Milne






1 kommentar: