2009-04-14

Påskafton

Vi började påskafton med att leta påskägg som påskharen hade gömt i trädgården. Det brukar vi göra, fast i år var inte hela familjen med. Håkan, Mathilda, Elvira och Oskar hittade ägg ute i trädgården. Elvira fick en karta att följa. Hon fick flest, av nån konstig anledning ! Jag hade köpt ett till mig själv för påskharen brukar aldrig komma ihåg mig. Det är tur att vi inte har sålt Elviras gamla sulky, den kommer väl till pass nu.


Vid lunch var det dags att måla ägg. Här är familjen Bergkvist; Håkan, jag, Mathilda, Elvira och Oskar!


På eftermiddagen kom Jossan. Vi hade tjatat på Elvira i flera dagar om att få måla på hennes gips, men det fick vi inte. När Jossan kom gick det däremot bra! Barnens farmor kom också på eftermiddagen, och vi åkte ut på utflykt. Vi hamnade i det underbart vackra Tiveden, har ni inte varit där är det väl värt ett besök. Vilken natur! Vi fikade chokladkaka med marsipankycklingar, mums!

På kvällen kom mina föräldrar också hit och vi grillade! Åh, vad det doftar gott att grilla! Smakar gott gör det också! Till köttet åt vi klyftpotatis, tzatziki, grekisk sallad, hummus och vitlöksbaguette, en av mina absoluta favoriträtter. Vi avslutade måltiden med chokladpudding och vispgrädde. Oskar smaskade vispgrädde och var sååå nöjd! Ännu en härlig dag i trevligt sällskap, och fint väder hade vi också!

Dagen citat:
And Spring arose on the garden fair,
Like the Spirit of Love felt everywhere;
And each flower and herb on Earth's dark breast
rose from the dreams of its wintry rest.
Percy Bysshe Shelley, "The Sensitive Plant"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar