2009-04-27

5-årig bröllopsdag!

Det är helt otroligt, men det har redan gått fem år sedan vi gifte oss. Tiden går fort när man har roligt! Vi firade vår bröllopsdag med en resa till Göteborg och bodde en natt på Scandic Europa, vid Nordstan i centrala Göteborg. Vi bilade ner, stannade och rastade och åt smörgåsar vid en fin rastplats längs vägen. Solen sken på oss på vår dag, det var riktigt varmt! Vi anlände till Göteborg och checkade in på hotellet. På eftermiddagen åkte vi upp i Götheborgsutkiken (Läppstiftet) och såg på utsikten över Göteborg.


Sedan besökte vi Universeum och såg på fiskar och regnskogsdjur. I hotellpaketet ingick nämligen ett Göteborgspass, så vi hade fritt inträde på en massa ställen.


Vi gick också och tittade i saluhallen, tvyärr kunde vi inte handla med oss en massa god mat, vi hade behövt haft med oss en kylväska. På kvällen åt vi Italiensk buffé och strosade runt i solskenet och såg på havet och båtarna.
Efter en natt i en säng som kanske inte var världens bekvämaste kom det vi sett fram emot så - hotellfrukosten! Det fanns mycket att välja på, precis som det ska vara. Minst 10 sorters bröd, massor med pålägg, flera sorters juice, en massa färsk frukt och till Håkans stora glädje äggröra och korv.
Mätta och belåtna checkade vi ut från hotellet och lämnade väskorna i bilen. Sedan styrde vi stegen mot Gamla Ullevi. Arenan har renoverats och samma dag som vi var där skulle den invigas som svenska damlandslagets hemma-arena. Vi kunde dock varken gå runt den eller gå in i den, till Håkans stora sorg. Därifrån gick vi till Trädgårdsföreningen, där flera träd stod i blom. Vackert! På bilden nedan ser ni blommande träd med Gamla Ullevi i bakgrunden.


Vi satt länge på en bänk i parken och njöt av solskenet och pratade om livet och framtiden. Ljuvligt! Sedan promenerade vi vidare längs kanalen fram till Feskekörka, där vi tittade på fiskarna och skaldjuren och önskade att vi hade haft en kylväska.



Vi gick och tittade lite i affärer för att sedan dra oss mot bilen och ta oss ut ur Göteborg. Vi gjorde flera stopp på vägen, bland annat åkte/gick vi upp på toppen av Kinnekulle och såg på utsikten. Kinnekulle kanske inte ser så hög ut på bilden, men man har en fantastisk utsikt!



Framåt kvällen kom vi hem till våra kära små, som barnvaktats av först Mathilda och sedan deras farmor. Skönt att vara hemma igen, även om jag gärna hade varit borta lite längre!

Dagen citat:
Att göra ett äktenskap lyckligt är som att sköta en gård. Du måste börja på nytt varje dag.
Frans av Assisi

1 kommentar:

  1. vid tjärbrännarstigen bakom Harlens hus. Det var en bil som satte eld, vet inte varför.
    Kul dag ni verkar haft =)

    SvaraRadera