2009-04-15

En dag av köande...

Igår var första vardagen då jag hade möjlighet att ringa till ortopedmottagningen på USÖ angående Elviras brutna ben. Jag ringde till växeln och frågade efter numret och när mottagningens telefontid började och fick beskedet att det var kl 08.00. Ringde ett par gånger kl 8, men kom inte fram. Då ringde jag växeln igen och fick av en annan person veta att telefontiden inte började förrän halv nio. Jag väntade tills dess och ringde sen igen. Kom fram och fick fyra alternativ, tryckte in rätt siffra och då var det upptaget. Ringde igen - upptaget igen. Höll på så i en timma och en kvart, sen kom jag fram - trodde jag... men det visade sig att jag var nummer 3 i en telefonkö. Satt i kö i 20 minuter innan jag fick prata med en vänlig sköterska som sa att jag skulle åka in till frakturmottagningen så de fick titta på det. Elvira och jag åkte på en gång, Mathilda och mamma tog hand om Oskar.


Väl inne på sjukhuset fick vi vänta en stund på frakturmottagningen, sen träffade vi en läkare som ställde ett par frågor och sedan skickade oss vidare till röntgen. Där fick vi vänta ännu längre, innan de tog ett par bilder av benet. Sen fick vi gå till frakturmottagningen igen, där vi fick veta att läkaren hade lunch. Vi passade på att åka upp ett par våningar och hälsa på syrran, vi fick stå i slussen in till hennes avdelning för barn får inte komma in på neonatalavdelningen just nu, pga smittorisk. Elvira fick en banan, sen åkte vi tillbaka till frakturmottagningen.

När läkaren kom tillbaka visade han oss bilderna på benet, allt såg bra ut. Då fick vi åka och gipsa om benet, gipset hade blivit för stort. Gipsteknikerna var mycket duktiga och kunde prata med Elvira på ett bra sätt. Hon var jätteduktig, klagade eller gnällde ingenting! Hon fick ett plastgips, fick välja utseende på det och valde ett rosa. Det visade sig att en farbror precis hade fått det sista rosa, så hon valde ett vitt med blå katt-tassar på istället. Jättefint! Med sig hem fick hon en gosedjursråtta, så hon var rätt nöjd.


Efter närmare 3 timmar åkte vi ifrån sjukhuset, mycket hungriga. Det blev ett besök på Mc Donalds, där Elvira för första gången lyckades äta upp en hel hamburgare! Sen gjorde vi ett kort besök på IKEA där Elvira köpte en gosedjurshund för pengarna hon fick i påskpresent. Det var sen eftermiddag när vi kom hem, det blev en lång dag med mycket väntande...


Idag har vi varit på promenad med syskonvagnen, vi gick förbi förskolan så Elvira fick hälsa på barnen och fröknarna. På eftermiddagen åkte vi till Elviras farmor, där vi gick en promenad i solskenet, fikade och hjälpte farmor att lägga in kort på datorn. Det var en jättetrevlig eftermiddag, det är alltid roligt att träffa Ingalill och vi får alltid så gott fikabröd!


Dagens citat:

Turn your face to the sun and the shadows fall behind you.

Maoriskt ordspråk

2 kommentarer:

  1. Aja baja Elvira! pengarna var till muffins åt mig och mamma ( moster ) i sälen! =)

    SvaraRadera
  2. Skönt med promenadväder och gott fika bröd (bara det inte blir för ofta - brödet alltså)
    Nu är dottern hemma/ Syster Yster

    SvaraRadera