2022-08-15

Kristina från Duvemåla i Dalhalla

I lördags var det dags för nästa musikal (konsertversionen) i Dalhalla, Kristina från Duvemåla. Det blev mycket ny i sommar, men det är covids fel. När vi bokade detta trodde vi att vi skulle ha sett Jesus Christ Superstar förra sommaren, men det blev ju flyttat. Så istället för JCS i Dalhalla förra sommaren, JCS i Karlstad i februari och Kristina i Dalhalla i augusti så körde vi en grej i månaden under sommaren. Lite tätt. Men roligt! Vi började redan med att köpa en apa på Ikea som jag ska ha till jobbet! Kände att vi borde haft med barnstol. 



Hon fick följa med oss ut och äta lunch på en rastplats! Men resten av resan gick hon tyvärr vänta i bilen.  Vi köpte med oss lunch från ChopChop. 



I Ludvika blev det fika. Tyvärr hade de inte den fantastiskt goda pajen vi åt förra gången, men vi köpte annat över förväntan gott fikabröd. 



I Rättvik gick vi först en geocachingrunda, en Adventure Lab. Den tog oss ut på långbryggan!



Sen blev det bad!



Härligt!



Vi åt kvällsmat på en thairestaurang i centrum. 



Och avslutade med Rättviksglass till efterrätt!



Så var det dags att bege oss till Dalhalla! För andra gången denna sommar var det fantastiskt väder, vi beslutade oss för att klänning funkade, vilket säger en del i Dalhalla. När vi närmade oss parkeringen blev vi invinkade på VIP-parkeringen, det var lätt parkeringskaos och väldigt fullt, helt utsålt!



Vackrare placerad scen får man leta efter!



Vi satt allra längst upp, men vi såg ok och det var bra ljud. Och lätt att ta sig därifrån!



Jag tror att Kristina från Duvemåla är min favoritmusikal. Viktoria Tocca gjorde rollen som Kristina mycket bra. John Martin Bengtsson gjorde en ok Karl Oskar och spelade bra. Martin Redhe Nord som Robert sjöng bra men såg ut och agerade inte som Robert. Evelyn Jons gjorde rollen som Ulrika bra. Många övriga roller sjöngs av körmedlemmar, kören gjorde en bra insats, liksom musikerna under ledning av Anders Eljas. Barnen gjorde också en bra insats. Marianne Mörk läste vissa passager ur boken för att ta oss vidare i historien, det gjorde hon mycket stämningsfullt!

Kristina på sin gunga!





Dags att utvandra. 



Det blev mörkare och Dalhalla blev vackert upplyst. 



Du måste finnas!



Scenen i rött. 



Vi var mycket nöjda när föreställningen var slut. Vi hade tur och kom upp fort och lyckades ta oss ut snabbt från parkeringen. Tur det, eftersom vi nu hade ett antal mil att köra hem… Vi fick vackert sällskap av en vacker måne och stjärnfall!



Trötta men lyckliga kom vi hem lån gång mellan två - halv tre. Alldeles för sent!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar