2019-02-04

Sjuk

Som jag skrev i förra inlägget, så fick jag feber och halsont i fredags kväll. Det innebar att alla planer på att göra något fick inställas och jag intog soffläge. Som tur är hade jag Mathilda som sällskap i TV-soffan. Mathilda tog kontrollen över fjärrkontrollen, helt ok, hon hittar bra program som jag inte känner till. På lördagen var det lite brittiskt tema, med drottning Victoria och The Kings speech, bland annat och på söndagen Liam Neeson. Jag slumrade dock till lite nu och då och missade lite av handlingen. 



Elvira hade ridning på lördagsförmiddagen. Hon var lite besviken, jag skulle ha gått med och tittat på när hon red Aska. Det går bra, för övrigt, även fast hon naturligtvis saknar Tindur. 



På eftermiddagen fixade Mathilda semlor, jag hade köpt hem grejer till det på fredagen. Fina!



På kvällen såg vi Hungergames, första filmen. Vi pausade för mello, men ingen var särskilt sugen på att se mello, så vi körde igång filmen igen. När den var slut hann vi se snabbrepriserna. Det räckte. Oskar var lite besviken över att vi inte hade nån god mello-efterrätt, som vi har haft ibland. Jag var inte riktigt beredd på att mello började. Och sjuk som jag var orkade jag inte improvisera. 
Efter skitnatt nummer två (svårt att sova mär man fryser, svettas, har huvudvärk, har svårt att andas eller inte kan svälja...) blev det sedan söndag. Oskar åkte till Marcus. De åkte pulka i en grusgrop och sedan badade de och rullade sig i snön. Burr!



Söndagen tillbringades också i soffan, som sagt. Elvira serverade mig te både då och igår, gullungen. Natten till måndag var vidrig. Jag låg vaken större delen av tiden och när jag somnade vaknade jag strax av hosta och känslan att jag inte kunde andas. Därför bestämde jag mig för att ringa vårdcentralen på morgonen. De hade börjat med en ny variant av drop in, så mamma skjutsade dit mig, jag fick snabbt komma in, de tog halsprov och konstaterade halsfluss. Till apoteket! Nu hoppas jag att tabletterna ska göra susen!



Måndagen tillbringades sedan i soffan den också. Jag hade fortfarande ont i halsen men febern sjönk lite. Natten till idag har jag fått sova mycket mer, skönt! Nu hoppas jag på att medicinen gör ännu mer nytta idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar