2024-01-27

Vecka

Veckan har ärligt talat varit sådär. Plusgrader på dagarna vilket lett till att den antingen varit glashalt på morgonen när jag gått till jobbet, 



eller slask. Jag gillar verkligen inte slask. 



Snön har smält undan fort. 


På torsdagen kom Ingmarie och pratade och fikade en sväng. 

Håkan har haft svårt att sova och har varit hemma från jobbet. Vi åkte en sväng till Karlskoga igår och jag lunchade på korv och semla på Biltema. 



Sen handlade vi, åt oss och åt mamma. 

På kvällen kom syrran, vi åt två sorters vårrullar och friterade bananer med glass och såg finalen i På spåret. Bra slut på veckan!

Helg

På lördagen åkte Håkan och jag en sväng och fixade en cache - trodde vi, vi verkar göra något fel för nu är den arkiverad. Vi tittade på utsikten också!



På eftermiddagen gjorde jag saffranssemlor och syrran kom och fikade. 



Oskar jobbade både lördag och söndag. 

På söndagen åkte vi till svärmor och fikade!



Jag tände ljus på kyrkogården. 



På kvällen var syrran och jag på bio och såg Napoleon. 

2024-01-21

Fredag med shopping, semla och På spåret

I fredags fick jag med mig mamma till affären. Hon har inte varit med på ett tag, men nu orkade/ville hon. Så här fint var det när jag hämtade henne. 





Shoppingdags!



På eftermiddagen åt jag en semla till fikat. 



På kvällen kom Maria och åt kyckling med saffransrisotto och såg På spåret. Oskar kom hem mitt i och satt med oss en stund. Miraz snodde min fåtölj!




Samtal, plugg och promenad

I tisdags sken solen så vackert, men åh, vad kallt det var. 



Jag åkte till stan på eftermiddagen och hade samtal med terapeuten, sen käkade syrran och jag och shoppade lite. 



På onsdagen hade jag en föreläsning. 




I torsdags promenerade jag med Ingmarie igen. Det var så vackert ute!







Ja, och så har jag stickat, tittat på Grey’s anatomy, gjort småsaker hemma och tagit det lugnt. 

2024-01-20

Massor med snö

Natten till måndag snöade det rejält så jag tog mig ut i det fina vädret och skottade!



Älskar snö och sol!



Sen hörde Ingmarie av sig och vi gick en promenad. 



På kvällen var jag på kyrkogården. Där behövde det också skottas. 



Jag gjorde så gott jag kunde med händer och fötter. 




Lyktjakt

I söndags förmiddag skulle vi ha hälsar på barnbarn, men på grund av sjukdom blev det inte så. Vi åkte på lyktjakt i stället. En av ljuslyktorna vi fick i höstas har gått sönder och det är hopplöst att hitta en likadan. Vi hittade ingen i söndags. 



Jag vet inte så noga vad vi gjorde mer, jag tror det såg ut så här en stor del av dagen. 




2024-01-14

Afternoon Tea och plankstek

När syrran fyllde år önskade hon sig upplevelser. Vi gav henne flera. Igår var det dags för den första, Afternoon Tea på Garvaregården i Askersund. Vi fick veta mer om historien bakom det här med Afternoon Tea och lite vett- och etikettsregler, som vi inte var tvungna att följa. Sen var det dags att äta och dricka.



Det fanns så mycket gott!


Miljön är så mysig också, här är ett kort från innergården. Här har vi fikat nån gång på sommaren. 



På kvällen var vi hembjudna till Ingmarie, Bengt och Narcus. Vi fick plankstek och efterrätt, det var så gott! Framför allt var det trevligt att äntligen träffas allihopa, vi har försökt få till det länge men antingen har någon blivit sjuk eller så har nåt annat hänt. Så trevligt att det blev av!





2024-01-13

Vardag

Första arbetsveckan efter jullovet är avklarad. Jag jobbar fortfarande 25 % och vissa dagar känns det som om jag aldrig kommer orka mer. Andra dagar går det lite bättre. Tisdags eftermiddag var mörk och jobbig, med många tårar och mörka tankar. 



I onsdags sken solen. Jag brukar säga att jag gillar alla årstider, när solen skiner. Och så är det. Humöret blir bättre när solen skiner. Ingmarie var här en sväng när hon ändå var beordrad vila och pratade bort lite tid. 




I torsdags blev det en promenad i solen med Ingmarie. Härligt att röra lite på sig och härligt med sol och snö! 


Jag var uppe på kyrkogården ett par gånger under veckan. I torsdags kom jag ihåg att ta med batterier till hjärtat, och jag fick igång Celines ljus också. 


I går, fredag, handlade jag åt mamma, hon orkade inte följa med. På eftermiddagen åkte Håkan och jag till en sjö och fikade. 


Mysigt, men lite kallt!


Jag hade köpt tulpaner, äntligen kan jag njuta av tulpaner igen. Jag gjorde vinterfint på vardagsrumsbordet. 


På kvällen kom syrran och åt crêpes. Oskar var hemma och spelade spel på datorn med grabbarna, men tog en paus och åt glass och tittade på På spåret med oss. Roligt, jag har saknat det!

2024-01-09

Sista dagarna på jullovet

De sista dagarna på jullovet ägnades till viss del åt att skriva klart ett arbete till speciallärarutbildningen.  På fredagen gick jag också en promenad i kylan och solen med Ingmarie. 


Jag handlade åt mamma och köpte med fika hem åt mig och Oskar. 


Ett besök hos Elvira med Håkan och Oskar blev det också innan Croque Madam och På spåret. 


Stickning och gos  med katten framför TVn. 


Läsa bok var svårare. 


Lördagen innehöll lite plugg. Jag håller på att fika upp de sista julkakorna och värmer dem på kaffebryggaren, som mamma alltid gjorde innan mikrons tid. 


Vi slängde ut julen och julgranen. Det blev ingen julgransplundring, men jag sjöng Träskodansen och Nu är glada julen slut i alla fall. 


Katten och boken slogs om plats i knät även idag. 


Söndagen var 4-månadersdagen. Som jag skrev på Facebook: 4 månader. Jag var tvungen att räkna flera gånger. Det är bara 4 månader sedan vår värld förändrades för alltid. På sätt och vis känns det som en evighet sen, samtidigt som det fortfarande är så färskt. Känslomässigt har jag fortfarande svårt att ta in att det är sant. Det borde gå att ändra till ett lyckligt slut. 
Jag saknar henne så, min älskade unge.


Det var också dagen då det var 25 år sedan jag började arbeta på min skola. Bilden är från examen ca en vecka senare. Jag är mig rätt lik. Lite fler gråa hårstrån och rynkor bara. 


Syrran kollade igenom arbetet jag skriver och förklarade några saker som jag inte riktigt förstod gällande statistik och sånt. 
Jag var till kyrkogården igen. Jag blir lika glad varje gång jag kommer dit och ser att andra har varit där och tänt ljus. Hon är inte glömd. 


Sen var det dags att ladda för en ny termin på jobbet. 

2024-01-05

Hemma

Nu har vi varit hemma ett par dagar. Jag har tydligen inte tagit kort. Jag har pluggat lite. Oskar, Mathilda och jag har spelat Escape room. Oskar har jobbat. Mathilda åkte hem igår. Håkan har läst, tittat i kokböcker och tittat på youtube. Vi har sett Hobbit och Sagan om ringen. Jag har stickat. Vi har ätit mat. 

Typ så. 

2024-01-03

Hemåt igen

Igår morse packade vi och städade ur stugan. Efter förmiddagsfika med Maria och Johan, som ska stanna kvar och får upp nytt sällskap, så åkte vi hemåt. 


En händelselös resa blev det. Vi tankade i Malung, kissade i Vansbro, lunchade i bilen. Solen tittade fram!


Hemma hade Oskar satt på kaffe åt oss. Efter kaffet åkte jag till syrran och vattnade granen och skrev ut papper. Sen tände jag ljus på kyrkogården och köpte mjölk. 
På kvällen spelade Oskar, Mathilda och jag Escape Room. Sen såg vi på The Hobbit 2 och började på 3. 


Miraz försökte vara sur på mig för att jag varit borta, men det gick inte så länge. 


Vi har haft härliga dagar i Sälen, men det är också skönt att komma hem.