2019-03-31

Geocaching och fars

Håkan och jag tog en liten cachingrunda igår. 8 cacher hittade vi. Solen tittade fram lite nu och då, så det var rätt skönt!



Min cache nummer 700!!!



På kvällen åkte mamma, Pär och Irene, Stefan och Samorn, Maria och jag och tittade på min farbror och hans fru, som spelade fars. Seniorfars, till och med. 



Det var en trevlig kväll med min mamma och mina syskon med respektive. 




Maten var väl inte nåt jag älskade, skinkstek med potatiskulor, men den psssade in i tidsandan. Jag kan väl säga att majoriteten i vårt sällskap var yngre än övriga besökare. 



Det var roligt att se min farbror Lennart och hans fru agera på scen. Lennart fyller 87 i år, det är så roligt att han är så pigg. Att se honom är en sån påminnelse om pappa!



Själva farsen? Fars är inte min grej. Men lite skrattade jag. Några av skådespelarna var riktigt duktiga, andra mer osäkra. Själv tyckte jag att det hela livades upp lite när min farbror kom in, men jag kan ju vara lite partisk!

Det blev en bra dag med lite av varje!

2019-03-30

Grillpremiär!

Igår blev det grillpremiär för i år! Vi har köpt en ny grill, den gamla var förstörd, så nu kunde vi äntligen grilla. 



Syrran kom förbi med lite grejer lagom tills vi skulle äta, så hon fick också vara med på premiärgrillningen. Vi åt grekisk sallad, tzatziki och hummus till. 

En bra nyhet; fick besked om utbetalning från försäkringskassan igår! Man hör ju om så många som inte får sina pengar eftersom försäkringskassans läkare gör en annan bedömning än den andra läkaren, så lite orolig har jag allt varit. Men nu behöver jag inte oroa mig för det längre. Nu ska jag bara bli bra...

2019-03-29

Ännu en vecka!

I onsdags tog jag en promenad till mamma på förmiddagen. Solen sken, det var härligt vårigt och vackert!



Mamma bjöd på kaffe och så lånade jag hennes bil. 



På eftermiddagen var det dags för första besökt hos logopeden. Jag fick ”skäll” för att jag pratat för mycket, det där med att prata lite är inte lätt. Ändå har jag ju försökt att inte prata, men ibland är det svårt när man träffar folk. Jag fick i läxa att andas med magen, istället för ytliga andetag som gör att man anstränger stämbanden mer.  Att tänka på hur man andas är inte lätt att göra, inte samtidigt som man gör något annat i alla fall. Jag ska dricka mer vatten också. Jag ska tillbaka på måndag. Passade på att prata lite med syrran också, när jag ändå var vid hennes jobb!

Elvira är sjuk, det skrev jag väl. Hon har legat på över 39 graders feber i tre dagar och orkar inte hålla i mobilen när det är som värst - då förstår ni hur illa det är. 

Nu när jag är henna är det jag som matar kaninerna på morgnarna. Det blir riktigt trevliga stunder med de små liven. De tycker om att ligga på balkongen till sitt hus. Här är det Zelda som solar sig. 



Jag gick och handlade igår förmiddag. Då höll de på att sopa torget. Det luktade verkligen vår!



När jag kom hem beskar jag äppelträdet på en vinglig stege. Jag är inte på något vis proffs på det, men nu är det gjort. 



Kaninburen sedd uppifrån!



Fyra kaniner njuter av livet!



Nu blommar mina krokusar för fullt! Härligt!



Och nu är det fredag, ännu en vecka har gått och snart får hela familjen ta helg!

2019-03-28

#TBT - Branäs 2005

Jag har i många år åkt på sportlovsläger med ungdomarna i kyrkan till olika skidorter, Först som lägerdeltagare, sedan som ledare. Jag slutade med det när Elvira var liten, men när hon var 2 månader gammal åkte vi till Branäs över dagen och hälsade på i alla fall. Vi tog med Kalle, som inte åkt slalom tidigare.

Amings- och matsäckspaus!



Kalle, som då var 11 år, hade lätt att lära sig åka slalom. Först åkte vi lite själva, Kalle och jag. Håkan tog hand om Elvira, jag åkte bara och ammade nån gång tror jag. Det svåraste för Kalle var att åka knapplift, själv åkningen lärde han sig fort.


Sedan sammanstrålade vi med Maria, Kenneth, Lovisa och vår pastor Holger. Det resulterade i att Kalle åkte nerför sin första svarta backe! Inte en svår svart backe, men ändå! Han åkte också ankarlift för första gången, och ramlade, men med lite guidning från Holger gick det bra sedan!


När dagen var slut åkte vi hem. Kul att vi kom iväg och åkte lite i alla fall!

2019-03-26

Milian 1 år!

Idag fyllde Milian 1år. Oskar och jag var och gratulerade honom, Håkan och Elvira är sjuka. Vi fick sällskap av svärmor.
Hör öppnar Milian och Kalle paket.



Av oss fick Milian Duplo, det är det han sitter och gnager på här. 



Han fick smaka både bulle och tårta för första gången!



Han var mer intresserad av själva tårtan än att blåsa ut ljuset, så han fick lite hjälp!



Det ska synas att man har ätit tårta!



Stort grattis, fina Milian!




2019-03-24

Ullareds-resa!

Igår var det äntligen dags för vårens Ullaredsbesök! 05.30 åkte syrran, Mathilda, Ida och Elvira hemifrån. Vi stannade och åt frukost på vårt vanliga ställe! Det var kallt och blåsigt.



Framme! Mathilda hade riktigt bråttom in, Ida och Elvira satte också full fart, men jag hann få med dem på bild. Maria och jag väntade in (inne i affären) Martina och Lovisa, de kom åkande från Jönköping!



Sedan shoppade vi! Syrran och jag började med plastpåsar, tandborstar mm, sen gick vi ner i källaren och tittade på verktyg, campinggrejer mm. Därefter förflyttade vi oss till inredningsdelen av varuhuset, innan det var dags för lunch. Inga kläder alltså! Annars brukar vi fastna där och aldrig komma därifrån. 
Lunchdags! Elvira fick vänta en stund på sina laktosfria pannkakor, men till slut fick hon också mat. 



Sedan handlade vi kläder! Och diverse annat! Och plötsligt var det dags för eftermiddagsfika. 



Vid fyratiden var vi klara, det firade vi med en munk innan vi packade in våra inköp i bilen. 



Sedan sa vi hej då till Martina och Lovisa och åkte hemåt. Kvällsmat på Mc Donalds i Falköping, som vanligt. Vid ca kl 21 var vi hemma igen!

En trevlig dag, men lång!

Fullt hus!

I fredags hade vi huset fullt! Först kom Penny och Roxanna. Deras mamma behövde få vila sig lite! Vi var ute och lekte och fikade. Jag pratade lite med dem, det tyckte de var bra, även om rösten inte låter som vanligt. 



Sedan kom Ida, som skulle sova över hon också, och Mathilda. 05.30 på lördagsmorgonen gick nämligen bilen till Ullared!
Mathilda köpte med sig sushi till sig, mig och Oskar, Ida och Elvira handlade hem mat från Burger King. 



Penny somnade i soffan, kramandes mobilen. Dagens barn! (Hon kollade barnprogram i den eftersom vi kollade på något annat på TVn.)



Fyra nattgäster hade vi alltså! Tur vi har lite extramadrasser!

2019-03-22

En sak till att se fram emot!

Syrran och jag har pratat lite löst om att åka till Stockholm i vår och gå i spåren efter Per Anders Fogelströms bokserie om Stockholm.  Jag hoppas det blir av, nu har jag läst om böckerna så jag har dem färskt i minne. Det är ju egentligen två serier som sitter ihop, de som heter nåt med barn (Vävarnas barn m fl) och de som heter nåt med stad (Mina drömmars stad m fl). Det är många år sedan jag läste böckerna förra gången och det som är den största skillnaden nu är att Google Maps och Google Earth finns, så jag kan ta reda på var alla platser ligger och se hur de ser ut! Därmed har jag hittat platser på Södermalm som jag tycker att syrran och jag ska besöka.

En plats är Barnängsområdet, där det låg ett väveri i första boken, Vävarnas barn. Där bodde Johannes och Maja med sina två barn i en säng i ett rum med flera familjer, där kvinnorna också arbetade. Johannes och Maja var mormors mormors morsföräldrar till Emelie, som är en av personerna (tillsammans med syskon, syskonbarn mfl) som de sista böckerna handlar om.



Syrran hade koll på att det finns en lekplats  som är byggd för att efterlikna den gamla 1800-talsbebyggelsen, Bryggartäppan. Den vill vi besöka!



Några gamla hus finns kvar i Bergsprängargränd. Där skulle vi kunna gå en promenad. 



Emelie m fl bodde på Fjällgatan, i hus som sedan revs för att bygga vägar. Där finns Per Anders Fogelströms terass, med vacker utsikt över Stockholm. Fogelström bodde själv på Fjällgatan under de sista åren av sitt liv.  



Katarinahissen får vi väl nöja oss med att titta på, har jag förstått rätt så går den inte. Den är med i böckerna, både den gamla och den nya. 



Vid Katarinahissen och Fjällgatan kan vi titta på utsikten  över Stockholm. Vackert!



Låter inte det som en trevlig utflykt? Särskilt om man har läst böckerna! Jag hoppas det blir av!

2019-03-21

På sjukhuset, lamm och sockor

Idag har jag varit på USÖ. Först fick jag göra en inspelning av hur jag lät. Sedan tittade de på mina stämband med hjälp av en sån här kamera. (Bilden är snodd på nätet) Den förde de in i ena näsborren och så ner så de såg stämbanden. Det var vedervärdigt!!! Jag hade fått bedövningsspray i näsan, så det gjorde inte ont eller så. Först gick det rätt bra, jag fick härma olika ljud. Vissa kunde jag inte få fram. Sen kollade han lite till och då var hag tvungen att svälja, vilket var grymt obehagligt, jag kände kameragrejen långt bak i munnen. Då tänkte jag att jag inte fick svälja mer, vilket naturligtvis innebar att jag bara tänkte på att svälja. Sen fick jag nästan panik, fick tvinga mig att andas lugnt genom näsan och knöt händerna för att inte ta tag i kameran och dra ut den. Till slut var det klart. 



Jag fick se filmen på mina stämband. De var vita som de ska, en liten rodnad på ett ställe bara. Inga cystor eller tumörer, möjligtvis en början till stämbandsknuta på ett ställe. Läkarna kom fram till att det nog var fonasteni, rösttrötthet. Det kan bero på fel röstteknik och stress. Jag blev sjukskriven ett tag till och ska få träffa en logoped nästa vecka. Jag får prata lite försiktigt nu, men jag måste sluta om det gör ont eller känns ansträngt. 

Sen tog jag en promenad på Stora holmen innan jag träffade syrran och åt lunch! Och pratade! Lite för mycket, kanske...



Elvira har ridit idag och när jag hämtade henne passade jag på att klappa lamm!





Naturligtvis har jag rockat sockorna idag, förresten!



Snart är det läggdags!

En dag med lite av varje!

Igår skjutsade jag mamma till grannsamhället, så hon kunde ta kort till ett parkeringstillstånd. 



När vi var där kom jag på att vi skulle kolla med svärmor om hon var hemma och ville bjuda på fika. Det ville hon gärna! Det finns alltid fika i frysen hos henne, så hon kunde bulla upp en massa gott! Mamma och svärmor fick en trevlig pratstund, jag fick lyssna och skriva. 



Sedan åkte mamma och jag och kikade var Jossan bor och hur den nya skolan ser ut. Vi passade också på att köpa 25 kg pellets!
När jag kom hem satt jag ute i solen och läste. Men jag var lite rastlös, så jag tog och skruvade upp hållarna till takboxen. Den sitter fortfarande på bilen, eftersom vi ska till Ullared, så jag kunde inte testa. 



På kvällen, när jag var ute och matade kaninerna, var himlen såhär vacker!



Elvira och jag satt och myste och tog kort på oss, medan Shelly låg i den andra soffan och undrade vad vi höll på med!



En innehållsrik dag!

2019-03-20

Solig tystnad och fina kommentarer!

I måndags var jag på jobbet en sväng. Det var studiedag, och mina kollegor skulle bland annat titta på några korta filmer, vilket hag kände att jag kunde delta i. Vi fick också skriva om fyra av våra kollegor, på vilket sätt de sprider arbetsglädje och trivsel typ. 
De här lapparna fick jag från mina kollegor!
Det  är konstigt, men trots att jsg inte pratade blev jsg trött i halsen och hesare, jag tror att det inte är bra att skratta...



Igår var det sol, jag satt ute och läste på eftermiddagen.  Härligt! 



För en stund sedan ringde de och sa att jag hade gått en tid på Logopedin på Öron-näsa-hals-mottagningen. Får se om de kan hjälpa mig. Hoppas det! Så trött på att vara sjukskriven och tyst nu!