2019-02-28

Tystnad

Jag är fortfarande hemma. Jag är fortfarande tyst. Försöker jag prata får jag fram ungefär vartannat ljud, resten försvinner. Idag ska jag till vårdcentralen, de hade ingen tid kvar igår, men jag hoppas att de kan ordna det idag istället. Fast halsen var inget att göra nåt åt (drick te med honung), det är örat, som värkt sen vi var i Sälen, som de vill kolla. 
Hoppas det ger sig snart, kan inte vara hemma från jobbet längre!

Något positivt; jag har hämtat ut bokreaböcker som jag beställt! Två av dem har jag läst, men två är nya och väntar nu på mig. Jag kanske tar en paus i Fogelströms Stockholmsskildringar. 



Men vad konstigt det var att åka och uträtta ärenden! Jag är ju inte direkt sjuk, hostig och snörvlig och lite svårt att andas i och för sig, men jag är ju hemma för att vila rösten. Ändå känns det som om jag skolkar!
För att inte tala om hur svårt det är att inte prata. Det känns jättekonstigt att inte hälsa tillbaka när folk hälsar på en utan bara nicka och le. På apoteket skulle jag fråga efter en vara, jag fick skriva i mobilen. På Ica hade jag fullt sjå att få fram att  jag inte ville använda 5% rabatt på honungen utan ville spara rabatten, 
Och att hjälpa barnen med läxorna är nästan omöjligt. 

Jag var tvungen att gå ut i trädgården och titta efter om några vårblommor dykt upp, vad glad jag blev över att se snödroppar!



Hälsade på kaninerna också, de såg ut att ligga och vila och ha det skönt. 



Nu hoppas jag på att få tid på vårdcentralen snart, och att jag kan ta mig dit på nåt sätt!

2019-02-26

Fira Jossan och Roxanna!

Först en liten hälsorapport: Större delen av lovet har jag varit hostig och snuvig och de sista dagarna i Sälen hostade jag väldigt mycket och hade svårt att sova. Åka bil var nästan värst, vet inte om det är nåt med luften. Hemvägen var inte direkt kul, jag hostade om jag inte drack vatten och vattnet tog slut. Rösten försvann också, jag började låta som en pojke i målbrottet och det var tydligen svårt att förstå vad jag sa. Därför blev jag hemskickad från jobbet av min chef  i går morse, så nu är jag hemma och är tyst. Det är svårt. Och tråkigt. 

Igår kväll åkte vi hur som helst hem till Jossan som fyllde år. Vi firade både henne och Roxanna, som vi också firade lite improviserat före Sälen. 
Vacker solnedgång på vägen dit. Och paket. Och lite ljusblänk i rutan. 



Här bor de! (Ursäkta suddig bild)



Paketöppning!



Jossan bjöd på korv och bröd!



Oskar och Elvira i Pennys och Roxannas fina rum. 



Penny på väg upp i sängen! Hon var för övrigt mycket fascinerad och bekymrad över att jag inte pratade. 



Jossan har fått det så fint i lägenheten!



Roxanna satt i högsätet!



Till efterrätt fick vi en smarrig glasstårta!



En trevlig kväll hemma hos Jossan!

2019-02-25

Hemma igen!

Igår packade vi, städade och packade in i bilen. 9.15 åkte vi från stugan. Sen brände vi hem, enda stoppet var en kisspaus för herrarna. Det bar emot att åka hem när solen sken så härligt!



Så kom vi hem till våra katter och kaniner, som haft det bra tack vare snälla grannar. Tack så jättemycket, Åsa och Sandra! Och Sigrid!



Håkan hämtade hem sina chiliplantor, som blivit ompysslade av mamma i veckan. Hon hjälpte också till med kaninerna ett par morgnar. 
Till kvällsmat blev det pizza, det är sen gammalt!

Nu väntar en ny arbetsvecka på oss och sportlovet är ett minne blott. Men ett härligt minne!

2019-02-24

Lördag i Sälen

Lördagen bjöd på härlig skidåkning och blandat väder. Först var det dimmigt, sen blev det soligt. Oskar och jag gjorde klart kexchokladtävlingen och fick fina priser! 



Vi åt lunch! Mathilda var också med i backarna, som ni ser. Efter lunch åkte Oskar varv efter varv i sin nya favoritbacke Göstabacken (den som inte finns, Maria) medan Mathilda och jag åkte nya liften och lite gröns och blå backar. 



Mathilda på toppen. Där uppe var det klart/sol men i dalen var det dimma, som ni ser på kortet. Häftigt! Har varit med om det i Trysil förut, men inte i Sälen vad jag kan minnas. 



Vi träffade på Valle, och Mathilda, som är förskollärare, smög upp bakom honom så att hon skulle få ett kort med honom och sig att visa för förskolebarnen!



Vi avslutade dagen i skidbacken med prisutdelning, tyvärr vann vi ingen jättekexchoklad...



Hem och byta om, sen blev det längdskidåkning!



Vi körde två varv på en kort och lätt slinga, sedan körde Oskar ett varv till. 


Vi åkte en sväng och lämnade tillbaka hyrskidorna, för att slippa göra det idag när det är mycket trafik. Sen blev det lördagkväll med varma mackor och mello!

2019-02-23

Härlig fredag i Sälen!

På fredagen var det bara jag och Oskar som begav oss iväg mot backarna. Elvira mår inte riktigt bra och valde att stanna hemma och Mathilda bestämde dig för att avvakta till lördagen. Lika bra det kanske, den nya sittlifter var inte igång på hela dagen och den gamla stängde på eftermiddagen, så det blev mycket ankarlift. Vädret var rätt likt torsdagens, med ispikar som blåste i ansiktet och tog man på sig skidglasögonen såg man inget eftersom de var fulla av is. Inte de bästa förutsättningarna, men Oskar ochjag  försökte roa oss, bland annat med kexchokladtipspromenaden. 



Varm choklad var gott och piggade upp lite!



Lite åkning i Branten. 



Sen var det dags för sista lektionen med snowboardskolan. Jag åkte ankarlift och röda backar och lyckades hamna där Oskar var, men försvann kvickt iväg till andra backar för att inte stalka dem!



På toppen var det riktigt blåsigt och när hag tog det här kortet kunde jag inte se vad jag tog kort på genom skidglasögonen...



Men det var ändå vackert, och jag åkte några riktigt härliga åk där! 



Så var det avslutning på skidskolan med dragkamp mot läraren John. 



”Tack och adjö, massor med snö!”



Vi åkte till stugan och drack kaffe/varm choklad. Sedan tog Mathilda och jag en runda på längdskidor, Pulsenslingan vid Östra Tandådalen. 



Så fridfullt och vackert!





Vi åkte och handlade. Till kvällsmat blev det pastasallad med pesto och en massa småplock!



Sedan slöade vi, tittade på finalen i På spåret och hade det mysigt!

2019-02-22

Bytartorsdag i snöigt Sälen

Igår var ingen vidare skiddag. Det snöade och var kallt, vilket gjorde att det kändes som om det for småspik mot ansiktet. 
Elvira åkte ett åk och hade sedan så ont i fötterna att hon åkte hem. Det visade sig sedan att hon och Marcus blandat ihop sina pjäxor... 
Oskar åkte ett par åk med Marcus och mig, men sen var han så misspeppad och hade ingen lust att åka. Det blev några åk ändå. 



Men särskilt roligt var det inte. 



Lite roligt att åka bana, men mindre roligt när tidräkningen inte satte igång. 



Efter skidskolan fikade vi med Marcus och Ingmarie, sen sa vi hejdå till dem. De åkte lite till sen åkte de hem-hem. Vi har haft toppenbra dagar tillsammans. Oskar åkte nåt åk till och sen åkte vi hem till stugan. 
Mathilda hade kommit och hon hade med sig bullar från Vansbro!



Vi vuxna åkte och handlade. På vägen hem hamnade vi i kö pga en olycka. Otäckt, hoppas det gick bra för alla inblandade. 



Det blev en slö kväll i stugan, jag frös och nös. Vill bli frisk!

2019-02-21

Solig onsdag i Sälen!

Vilken dag vi hade igår! När vi kom till backen tog Elvira, Ingmarie och jag släpan bort till World Cup - backen medan grabbarna tog liften upp. 



Vi kikade när de åkte ner. Det var helt annan snö än dagarna innan, så det gick lite fort. 



Tre finingar i solen!



Elvira!



Oskar!



Ja, vi åkte skidor och njöt i solskenet. Elvira åkte några åk med sin kompis Ida. Vi lunchade i solen. 



Träning efter snowboardskolan!



Vi åkte Trollskogen och hälsade på Orvar! 



Ända till kvällen höll vi ut! (Elvira tog en liten paus på eftermiddagen)



Sedan åkte vi hem till stugan och åt maten som Håkan lagat och hade sen myskväll med spel och snacks!




2019-02-20

En nästan lika dimmig tisdag i Sälen

Det var dimmigt igår också, men inte riktigt lika dimmigt som i måndags. Grabbarna drog iväg på egen hand när vi kom till backen och så småningom hittade de rätt på Johan, som tog med dem nedför Väggen två gånger. Stolta killar!
Under tiden åkte vi tjejer lite sköna röda backar, här är vi vid nya liften. 



Och vid ravinbackarna. 



Så småningom åt vi lunch. 



Sedan var det dags för skid- och snowboardskola. Vi tjejer hittade ett par röda backar vi inte testat förut. 
Vi tog tidig kväll, många var lite trötta och hade lite ont. Ingmarie och jag åkte och handlade och när vi kom hem såg vi äntligen himmel och solljus!



Efter maten byggde Håkan hologram!



Killarna såg på film och vi slöade!



Idag hoppas vi att vi slipper dimma!