2022-08-09

Minisemester till Marstrand!

I söndags morse åkte Håkan och jag mot Marstrand. Barnen ville inte med. Jag stickade mig genom bilresan.Förmiddagsfika utanför Lidköping. Vädret skulle vara ostadigt i Marstrand under dagen, så vi kastade om våra planer lite och åkte och lunchade i Smögen. Vi strosade lite på bryggan. Sen åkte vi mot Marstrand. Vi försökte ta mindre vägar där vi kunde. Här är utsikten från en rastplats på Orust!Kö över Tjörnbron. Så kom vi fram till Marstrand och parkerade på Koön. Där blev de kaffe och blåbärsbulle från Bergs konditori. De skulle precis stänga, så vi satt utanför. Sen tog vi färjan över till Marstrand!Vi hade bokat rum på hotell Nautic. Ett jättefint hotell!När vi skulle boka så letade vi boende nånstans mellan Marstrand och Strömstad. Vi hamnade på Marstrand eftersom boendet verkade bra. Sen började jag läsa om Ann Rosmans böcker från Marstrand och när jag kom till den sista, Marvatten, så insåg jag att den utspelar sig på hotellet där vi bokat rum. Vilken slump!Vi gick en sväng och tog en Adventure Lab. Här är rådhuset där, om jag förstått saken rätt, kvinnor satt fängslade i källaren under häxprocesserna i väntan på dom. Såhär såg den första färjan över sundet ut!Mysiga gränder och gator!FästningenUtsikt över ön. Vi!Vi åt kvällsmat på Marstrand Värdshus. Jag åt panerad torsk. Bilden är röd pga infravärmen!Sen strosade vi genom staden och tittade på fler hus!Societetshuset, nämns också i Rosmans böcker. Liksom Varmbadhuset. Norra inloppet!Avslutade kvällen med en glass!
2022-08-08

Hemma-dagar

I fredags förmiddag handlade vi med mamma. På eftermiddagen hämtade vi Elvira. Hon och jag åkte till Dollarstore och handlade lite och så levererade vi matlådor till mamma. På kvällen grillade vi!Jag håller på och stickar en tröja till Elvira, men har problem med stickfasthet och stickstorlek. På fredagen stickade jag drygt en dm, men tröjan blev för liten. På lördagen gjorde jag två andra varianter och valde mellan. Det blev den undre, i större storlek men något mindre stickor. Läsa hann jag också med!Och syrran och jag plockade hallon!

Sen åt vi tacos, Ida dök upp också!

Vandring, hallon och åska!

I torsdags skjutsade vi Elvira till Ebbe och passade på att gå lite på en vandringsled i närheten av hans hem. Naturen varierade, kalhyggen, olika typer av skog osv. Älskar gamla stenmurar!

Ljungen blommar!En övergång som ibland står under vatten, men som var torr och fin nu!Från övergången. Undrar lite vad som finns på andra sidan? Vi stötte inte på någon. Vackert längs sjön!MasugnPå eftermiddagen fick jag med mig Oskar ut för att plocka hallon. Han tröttnade snart, men jag fick ihop en liter i alla fall!Jag läste lite i solen!Sen blev det åska och regn. Mysigt! Men vi gick gå in, det regnade i sidled in på altanen. 
2022-08-04

Pinchos

På dagen igår gjorde vi inte mycket. Jag läste en massa och då drack jag förstås kaffe och åt mat. Oskar, som spelat spel hos en kompis hela natten kom hem framåt morgonkvisten och sov till strax före två. 

På kvällen åkte vi till stan. Vi parkerade hos Mathilda och gick upp på stan. Målet var Pinchos, ett av Elviras semester-önskemål!
Jag drack rabarb/jordgubb-mojito.

Jag valde tre rätter, risotto, oxfilépasta och baconlindade dadlar. Till efterrätt blev det förstås Creme brulée!Innan vi åkte hem blev det ett besök på Hemmakväll också! 

2022-08-03

Böcker i juli

1/7 Hemma hos Bettan av Eli Åhman Owetz
3/7 Renoveringsobjekten av Eli Åhman Owetz
3/7 En bättre människa av Eli Åhman Owetz
5/7 Möjlighet till självhushållning av Karin Janson
6/7 Flickan på perrongen av Gill Thompson
8/7 Huggormsboet av Simon Bynert
9/7 Mittlandet av Johanna Mo
10/7 Sjöbodsblues av Sara H Olsson
11/7 När livet har andra planer av Anna Alemo
11/7 Eleonor Oliphant mår alldeles utmärkt av Gail Honeyman

13/7 Den förflyttade av Hanna Christenson
13/7 Den orädde av Hanna Christenson
13/7 Den infödda av Hanna Christenson
14/7 Katthotellet vid kusten av Jessika Devert
15/7 Sista sommaren av Eleonore Holmgren
20/7 Till minne av en mördare av Pascal Engman & Johannes Selåker
20/7 Sparven av Elisabeth Östnäs
21/7 Den lilla vingården vid bergets fot av Marie Sammeli
21/7 Ingen väg hem av Jenny Lecoat
21/7 Skymning över Cornwall av Liz Fenwick
25/7 Fyrmästarens dotter av Ann Rosman
27/7 Själakistan av Ann Rosman
29/9 Porto Francos väktare av Ann Rosman 
30/7 Mercurium av Ann Rosman
31/7 Tala med de döda av Anna Jansson 

25 böcker i juli. Jag hade en tanke om att lösa en bok om dan, men det gick inte riktigt. Roligt att läsa en bok av Simon Bynert, som jag kände när han var barn! Författaren vi uppmärksammade förra året när vi var på Öland, Johanna Mo, hade kommit med en ny bra bok! Till minne av en mördare var sommaren-94-nostalgisk. Janssons senaste var bra, det är extra roligt när de utspelar sig i välbekanta miljöer! Oliphant var en annorlunda, intressant bok. 

Soptippen och Svansen

Jag började tisdagen med en skål yoghurt med jordgubbar och egenplockade hallon på altanen. En bra början på en dag. Sen skjutsade vi Elvira till ett läkarbesök och passade på att handla lite. 
På eftermiddagen åkte syrran och jag till återvinningen med en massa bröte. Sedan fikade vi!På kvällen åt vi sydamerikansk mat. Ida och Jimmy var med oss. Till efterrätt blev det hemgjord dulche de leche-glass med salta nötter. Gott!Vi såg på allsången och Vera innan vi tog kväll. Oskar sov över hos Gabbe.