2015-05-28

Sjuka och skadade...

I morse ringde jag vårdcentralen. Oskar har haft mellan 38,8 och 39,9 graders feber sen i söndags, nu kändes det som om det var dags att kolla upp det. Farmor var hos Oskar när jag gick till jobbet, men när vi fick en tid på vårdcentralen gick jag hem och åkte med honom.
Läkaren tittade en halv sekund i halsen och konstaterade att det såg ut som halsfluss. Vi fick gå iväg och ta ett halsprov. 


Det var negativt, men läkaren skickade oss för att ta en snabbsänka, eftersom han var övertygad om att det var halsfluss. I det rummet fanns en rolig stol med mycket spakar.


Medan vi väntade passade Oskar på att kolla synen. 
Han hade 50 i sänka, vilket visst är högt. Kåvepenin i tablettform fick han, och det går bra att ta dem med lite sylt. 


Men än mår han inte bra...


Elvira är en liten otursfågel. I förra veckan skrapade hon näsan, idag fick hon en hjulande kompis häl i ögat. Hon är alldeles svullen, min lilla skrutta. Får se om det blir en blåtira. Kompisen hade ringt och var orolig över att Elvira var arg på henne, vilket hon naturligtvis inte är, det var ju en olyckshändelse. Men det var gulligt av kompisen att ringa. 


Imorgon får mamma vara barnvakt en stund, jag har en lektion jag inte kan skjuta upp eller överlåta på nån annan. 

Just det, mamma och jag har hunnit en sväng till Örebro och handlat lite idag efter jobbet. En massa saker hann vi handla, på kort tid. Trevligt att åka och shoppa tillsammans!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar