2015-05-25

La vita och Riviera - mat och shopping!

När vi på lördagskvällen gick till restaurangen La Vita var det enda gången på hela resan som vädret var dåligt, och inte ens då blev det mer än lite lätt regn. Vi hade verkligen tur med vädret!


La vita är en italiensk restaurang som ligger nära piren i Sopot. Där spelades det hög musik, vilket var lite jobbigt, och de hade häftig konst på väggarna. Konstnären har nämligen tagit gamla konstverk som detta som är gjort av Leonardo da Vinci (om mitt googlande stämmer) och bytt ut vissa inslag i bilden mot något från en helt annan tidsperiod, som ni ser på mitt foto till höger. Visst är det häftigt?


Restaurangen serverade band annat pizza och pasta. Elvira åt kyckling med svampsås och pommes, det gillade hon.


Jag åt fläskfilé med svamp och sparris i vitlökssås, med pommes och sallad. Det var så gott att jag nästan slickade tallriken och jag åt upp allt, trots att jag inte var så hungrig!


Till efterrätt hade vi beställt pannacotta med jordgubbsmousse. De var så fina! Jag gillar det här med att servera i glasburk!


Tyvärr hade de inte pannacottor så det räckte, så Elvira och jag och några till fick istället en ersättningsrätt, en cheesecake med bär och choklad, tror jag. Den var helt ok, men inte vad jag var sugen på!


Vi skyndade oss ut från restaurangen så fort efterrätten var uppäten, och åkte med bussen till Riviera, ett stort shoppingcenter med ca 250 butiker. Som jämförelse har Marieberg Galleria utanför Örebro ca 100 butiker (+ kringliggande butiker). Rätt stort alltså.



Några av bloggarna hade varit här tidigare, och de tipsade om en skoaffär med billiga och snygga skor, så hit rusade alla så fort bussen stannade! Elvira hittade ett par skor till skolavslutningen och var jättenöjd! Jag tror att alla handlade minst ett par skor, alla hade kassar härifrån!


Vi letade också efter nåt att köpa med till Oskar, men vi hade inte så gott om tid, så det blev ett par hängslen och några roliga klubbor.

Vår guide hittade en fin t-shirt! På bussen på väg till färjan passade vi på att tacka honom. Han guidade oss verkligen bra och berättade mycket intressant! En mycket kunnig och duktig guide, imponerande bra på svenska för att "bara" ha läst det på universitetet!

 
Och nu var vi rejält försenade till färjan...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar