2015-05-25

En bit av Asien i Polen!

Efter cupcakes, karameller och gamla stan var det dags för lunch. Dit åkte vi med mini-elbussarna. De körde som tokar på små gator och gränder, backade och krånglade för att ta sig runt. De här bussarna hade inga bälten och bara små räcken på sidorna, vilket kändes lite halvläskigt. Men barnen tyckte det var jättekul!


Lunchen åt vi på Lao Thai, en asiatisk restaurang i gamla stan. De hade god mat, men vi är ju lite bortskämda med att ha en thailändare i släkten som både bjuder oss på mat och lär oss laga mat, så vi äter ju god thaimat ganska ofta här hemma!


Men gott var det, jag älskar thaimat! Först fick vi in smårätterna på träskivan, med kycklingspett, vårrullar, några knyten och några "färska vårrullar", sedan fick vi in kyckling och nudlar, kyckling och cashewnötter, en stark melonsallad och anka i röd curry (i skålen). Den röda curryn var verkligen god, så smakrik!


Elvira gjorde ett tappert försök att äta med pinnar! Restaurangen heter ju Lao Thai, men pinnar är ju inte så typiskt thailändskt, i Thailand äter de ju med sked och gaffel. De hade dock lagt fram pinnar, kanske är det en restaurang med blandad asiatisk inriktning?


Det är kanske bäst att tillägga att vi inte fick in varsin portion av rätterna ovan, utan att vi delade på dem!


Elvira och Linnea hade lite bekymmer med vilken av mammorna som fotograferade dem de skulle titta på. Stackars bloggbarn!


När vi gick från restaurangen fanns det mycket att titta på, bland annat träd av bärnsten. Eftersom vi var försenade hann vi inte stanna och titta på allt vackert, utan fick skynda oss till bussen.

 
Sen åkte vi vidare mot nya äventyr, mot något många av barnen sett fram emot länge.
 
Stena Line och Pomorskie travel är det som har gjort det möjligt för oss att göra den här roliga resan! Ni har väl inte glömt det fina erbjudandet som ni som mina läsare fått, att använda er av koden BLOGGPOLEN? Jag hoppas verkligen ni blir sugna på att åka dit när ni läser mina inlägg, det är verkligen värt ett besök!
 
"Erbjudande: 25% rabatt på Prova på Polen, t/r Karlskrona - Gdynia inkl del i hytt. Stanna upp till 3 nätter iland. Uppge erbjudandekod BLOGGPOLEN för att erhålla rabatten. Rabatten avser inte miljötillägg. Boka i perioden 24/4-30/06  och res i perioderna 24/4-30/06  samt 1/9-6/12."

2 kommentarer:

  1. Helt klart måste det bli Polen igen nån gång, allt verkar så kul! / maria

    SvaraRadera
  2. Jag tycker absolut att ni ska åka till Polen!

    SvaraRadera