2019-01-07

20 år som lärare!

Helt obegripligt! Idag är det 20 år sedan jag började arbeta som lärare på skolan där jag fortfarande jobbar och har jobbat hela tiden, förutom ett år på en annan skola och ett par års föräldraledighet. 20 år! Det är ju helt klart värt ett blogginlägg med lite minnen från åren som gått!

För 20 år sedan:
Kortet är taget på vårt examensfirande, nån vecka efter att jag börjat jobba. Jag flyttade från min studentlägenhet till en lägenhet på orten där jag vuxit upp och fått jobb. Min första klass var en tvåa, som jag jobbade med tills de gått ut fyran. Jag arbetade En av mina första elever har nu barn som går i ettan på skolan, men inte i min etta. En annan bor granne med oss och har barn. Det gör ju att man förstår att tiden gått.



För 15 år sedan:
Håkan och jag hade precis förlovat oss och planerade bröllop och barn. Jag jobbade i en 1-2:a, min andra elevgrupp. Kortet är taget på julafton hemma hos min syster. Håkan jobbade på samma skola som jag!



För 10 år sedan:
Tvåbarnsmamma, småbarnsmamma, föräldraledig! Elvira var 4 år och Oskar ett halvår. Strax efter detta började jag blogga, bloggen fyller 10 år i mars! Håkan körde taxi, men ett halvår efter detta började han slutföra sin lärarutbildning.



För 5 år sedan:
Jag jobbade åter i en 1-2:a, man kan tro att jag inte gjort annat, men jag har jobbat i hela spannet från åk 1 till åk 6. Elvira var 9 år och Oskar 5. Håkan jobbade på fritids på den skola där han nu jobbar som lärare.  Kortet är taget på Lerbäcks teater, dit jag och mina systerdöttrar (Lovisa på bilden) hade bjudit min syster som present när hon fyllde 50 år. Lovisa pluggar nu till lärare, så jag kan väl inte ha gett jobbet alltför dålig reklam!



Nu: Jag jobbar i en etta. Elvira går på högstadiet och Oskar på mellanstadiet, jag har inga småbarn längre. Håkan jobbar också som lärare som sagt, men vi är inte på samma skola. Vi har varit förlovade i 15 år, snart firar vi 15-årig bröllopsdag! Kortet är taget i Sälen när vi var där och firade nyår.



Vad livet ändrats! Vi får väl se om jag jobbar som lärare (och bloggar) om 5 år? 10 år? 20 år?
Om jag jobbar tills jag är 63 (fast jag antar att jag kommer vara tvungen att arbeta tills jag är 70 för att få nån liten pension) så är det typ halvtid nu! 

1 kommentar:

  1. Grattis! Kul att se tillbaka:) Vilket ämne undervisar Håkan i? Måste vara skönt att dela livet med någon som förstår ditt arbete.

    SvaraRadera