2018-09-07

"Elefantöra" av köttfärs

Igår köpte vi kött igen, 1/4 stut, vilket blev ett antal kilo. Massa gott kött och så köttfärs också!Närproducerat och gott!


Inte av den köttfärsen, men inspirerad av Ingmarie som vi köpte köttet av, gjorde jag elefantöron till kvällsmat igår. Det blir nästan som lövbiff. Jag tog 850 g köttfärs, 2 tsk salt och 2 krm svartpeppar och blandade ihop. Sedan delade jag det i 7 delar och kavlade ut dem mellan smörpapper (kanhända att bakplåtspapper vore ännu bättre) så att de blev ungefär som lövbiff och frös in dem i förrgår kväll. Igår kväll tog jag fram dem och stekte dem. De krympte en hel del.


Det blev nästan som kött.


Och det smakade mycket bra med lite sallad, beá och vitlökssmör till.


Alltid roligt när man lyckas laga något som hela familjen gillar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar