2016-02-07

Lördag i Sälen - det blir inte alltid som man tänkt sig

Vi har planerat den här helgen sedan länge, eftersom syrran har vetat länge att hon skulle på årsstämma. Tanken var att genomföra en långträningsrunda, 2 mil, inför tjejvasans 3 mil. Hemmavid finns det inte snö, så nu skulle vi ta chansen. Jag hade sett framför mig solsken, gnistrande snö och ett stopp i våffelstugan på andra varvet. Det blir inte alltid som man tänkt sig. Vi vaknade till den här utsikten. Vackert, men i vanliga fall ser man skidbackarna i bakgrunden. Inte bästa vädret alltså.


Vi gav oss ut i spåret, två varv Kalven runt (Tandådalen) var tanken. Det gick helt ok, lite trögt i spåren kanske, vi hade väl inte helt rätt valla för snöfall. Det var vackert, men jag bestämde mig för att spara fotograferingen till varv två, då jag kanske skulle behöva en och annan paus. Efter 8 km närmade vi oss Östra Tandådalen och plötsligt tog sig inte syrran framåt längre, en halv dm snö satt fast under skidorna. Vi stannade, hon tog bort snön, men innan hon hade hunnit börja åka var det likadant igen. Tur att vi var där vi var, hon kunde ta skidorna på axeln och gå till stugan medan jag åkte de sista tre kilometrarna tillbaka till bilen själv. Första kilometern smattrade det under mina skidor av snö som satt fast, inte lika mycket som för syrran dock. Andra kilometern gick det lagom mycket nedför och jag hade ok glid, men det började snöa mycket så jag såg knappt spåren. Sista kilometern var det snöblandat regn, motvind, blöta, nästan obefintliga spår och jag kände mig riktigt eländig. Som synes. 


Men jag kom runt!


Vi köpte med oss lunch hem, asiatiskt från Ubbes. Vi slöade lite, sen skjutsade jag syrran till årsstämman och passade på att få barnens skidor inställd på rätt vikt osv. Resten av eftermiddagen skottade och diskade jag. Och slöade med en bra bok i soffan. 


På kvällen var det dags för middag efter årsstämman, i Hundfjället, och jag fick också följa med. 


Det känns ju alltid lite konstigt när man inte känner någon av de man ska äta middag med (förutom syrran), men det blev en trevlig kväll med god mat och trevligt sällskap. 
Toast Skagen el dyl till förrätt, kött och potatisskivor till varmrätt. Det var bara jag som fotograferade maten kan jag ju säga, lite lätt pinsamt men vad gör man inte för bloggen? Maten var god!


Efterrätten var pannacotta (enligt kökspersonalen) men påminde mer om fromage eller mannagrynspudding i konsistensen med salt kolasås i botten. Gott, men lite konstigt. 


När vi kom tillbaka till stugan kunde man se backen!


Vi såg lite av Melodifestivalen på svtplay innan vi tog kväll!


Det blir inte alltid som man tänkt sig, jag är riktigt besviken på skidåkningen, men resten av dagen blev helt ok!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar