2013-08-05

Lördag, söndag, måndag

Det är väl bäst jag bloggar ikapp lite, innan jag glömmer vad vi gjort! (Orken finns inte hela tiden.)

I lördags var det en väldigt varm dag. Vi var lite strandmätta efter fredagen, så vi höll oss hemma så när som på ett besök hos Ica och ett för att inhandla lördagsgodis. Barnen varvade mellan att bygga lego mm inne och bada i poolen ute. Jag satt i skuggan större delen av dagen, läste, lyssnade på Sommar i P1 mm. På kvällen vällde mörka moln in, himlen var ett tag otroligt vacker. Sen kom regnet och åskan. Vi satt på altanen och njöt av svalkan och skådespelet. Barnen sprang runt i regnet, badade i poolen och kröp sen ihop och myste på altanen de också. Åskan var aldrig särskilt nära, kanske 3 km bort som närmast. (Man räknar sekunderna och delar med tre för att få fram kilometrarna på ett ungefär, något jag upptäckte att mina vuxna systerdöttrar inte hade en aning om)


På söndagen åkte vi till vårt sommarparadis! Mamma, syrran med make och  döttrar och brorsan med sambo var också där. Vi hann med en massa sommarmåsten, vi åt lunch tillsammans, badade och solade, eftermiddagsfikade, grillade korv och marshmallows, rodde, tog ett kvällsdopp och kvällsfikade, underbart mysigt och härligt!
Oskar hann dessutom vara hos Marcus på kalas. Och jag hann väva tills en färg tog slut så jag var tvungen att vänta tills jag har hunnit riva nya remsor.


Vi rodde till ön Silverhamn i solnedgången, stilla vatten, näckrosor och mycket sång. Det finns nämligen ett antal visor som det är släkttradition att sjunga när man är ute och ror. Det var så vackert så det nästan gjorde ont i hjärtat.


 Vi kvällsfikade i brorsans gäststuga, som han var snäll och lånade ut till oss. Den är ny och mycket fräsch och fin, det var väldigt snällt att vi fick låna den!
Idag (och till viss del igår) har Håkan inte mått bra, han har feber och min dag började tidigt med att jag fick ta en morgonpromenad till mammas och pappas stuga för att hitta Ipren till min sjukling. Han somnade om och barnen sov som grisar (Oskar sov till halv tio), så jag satt på altanen och läste en stund, sen gick jag ner till sjön och tog ett morgondopp och tvättade håret i sjön. Det är en härlig känsla!
Vi åt frukost på altanen, badade, förmiddagsfikade, barnen fiskade med sina snälla kusiner och vi umgicks och hade det trevligt. Vid lunchtid var det dock dags att fara hemåt, det var med vemod och lite sensommarkänslor vi (jag) gjorde det.
Resten av dagen har Håkan sovit/vilat. Barnen har njutit av att leka inomhus och se på TV varvat med lite poolbad. Jag har rivit matt-trasor och läst. Vi var rätt trötta allihop!


Nu är sista semesterveckan påbörjad. Jag ska njuta ordentligt denna sista vecka!

1 kommentar: