2013-08-07

Kanelmaränger med bär


Så här gjorde jag, med vissa ändringar från orginalreceptet:

3 äggvitor
8 msk strösocker
1 1/4 dl florsocker
1/2 tsk mald kanel
500 g bär
1 skvätt citronjuice
3 dl vispgrädde
1 klick honung

Vispa äggvitorna tills de går att vända upp och ner. Vispa ner strösockret 1 msk i taget. Sikta florsocker och kanel och vänd ner i smeten. Klicka ut i 6 högar på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 1 1/2 timme i 125 grader. Låt svalna.
Blanda bär, citronsaft och honung.
Servera i en stor skål eller i portionsskålar!

Jag hade velat göra fler små maränger, men var osäker på hur länge jag skulle grädda dem då. Nu bröt jag istället sönder dem vid serveringen. De var gigantiska!

1 kommentar:

  1. Kanelmaränger har jag aldrig hört om innan, kul att testa något nytt. Hoppas att din pappa kryar på sig fort.

    SvaraRadera