3 äggvitor
8 msk strösocker
1 1/4 dl florsocker
1/2 tsk mald kanel
500 g bär
1 skvätt citronjuice
3 dl vispgrädde
1 klick honung
Vispa äggvitorna tills de går att vända upp och ner. Vispa ner strösockret 1 msk i taget. Sikta florsocker och kanel och vänd ner i smeten. Klicka ut i 6 högar på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 1 1/2 timme i 125 grader. Låt svalna.
Blanda bär, citronsaft och honung.
Servera i en stor skål eller i portionsskålar!
Jag hade velat göra fler små maränger, men var osäker på hur länge jag skulle grädda dem då. Nu bröt jag istället sönder dem vid serveringen. De var gigantiska!
Kanelmaränger har jag aldrig hört om innan, kul att testa något nytt. Hoppas att din pappa kryar på sig fort.
SvaraRadera