2016-09-10

Vandring till Rusakula

Idag tvingade vi med barnen på utflykt. Ingen av dem ville med, men Elvira piggnade till när vi börjat gå, även om hon inte köpte mina förklaringar om varför vi skulle ut på utflykt. Naturupplevelse, motion, frisk luft och familjegemenskap var inga ord som imponerade på henne.
Oskar gick två km i surmulen tystnad. Sist...


Vi gick på Bergslagsleden, från Lockhyttan. Det går att åka bil ända upp, men det är ju fusk! Jag önskar att det inte hade funnits bilväg, det hade varit lugnare då. När vi kom upp satt fem killar (två geocachare) och lyssnade på Sune och åt chips (!) och snart kom en barnfamilj och ett äldre par. Nåväl, utsikten var vacker och vi hittade en cache! Penna hade varken vi eller någon annan, det fick bli en fotologg och vi hoppas på att cacheägaren godkänner det. 

Vi såg Örebro, Kvarntopshögen och Tysslingen. 


Till lunch blev det kokkorv med bröd - mattermosen är ett av våra bättre inköp!


Vackra barn, vacker vy!


Tillbakavägen innebar av förklarliga skäl mer nerförsbackar, så det gick lättare att gå. Oskar hade mer ork och fart i benen, även om han muttrade över att vi hade kunnat åka bil upp.   


Att hitta slaggsten är väl lycka?


Innan vi åkte hem stannade vi till en stund vid Marieberg, köpcentret, och handlade lite som Elvira behövde och så blev det förstås lördagsgodis! Så i slutändan var barnen rätt nöjda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar