2009-11-15

Söndagsmorgon

Idag sov barnen hyfsat länge, Elvira vaknade vid sju och Oskar tjugo över sju. Härligt! Håkan den galningen gick upp redan vid sex, men för en gångs skull så vaknade inte jag när han gick upp utan jag fick sova ända till kl sju. Skönt!

Tiden går så fort, vet inte vart den tar vägen. Redan mitten av november. I veckan som kommer ska vi i skolan ägna oss åt att göra saker till julmarknaden som vi har på fredagen i veckan efter. På lördag kommer barnen hem (Håkans alltså, inte mina elever) och bakar lussekatter och pepparkakor. Det är snart jul. Elvira och jag har i helgen ägnat oss åt att titta i leksakskataloger på nätet. Hon önskar sig tusen saker. På varje sida. Ungefär.

Igår var jag på Första Hjälpen-utbildning. Vi var sex föräldrar som har småbarn och har gått till Öppna Förskolan på Casselgården. Mellan nio och tre ägnade vi oss åt att få dockor att börja andas, plåstra om äpplen och lägga tryckförband på obefintliga sår hos varandra. Vi lärde oss mycket, eller snarare blev påminda om mycket som vi hade glömt...

Idag ska barnen och jag gå till Söndax. Håkan ska plugga.

November är bra grå och trist, det är tur att vi snart får ta fram adventsljusstakar med mera. Då blir det vackert!

Dagens citat:
Minns i november den ljuva september,
den tid då äpplet faller moget
Grå är november men ljus är september
för den som bara väntar troget
Gösta Rybrant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar