2009-08-10

Öland!

Nu är vi hemma efter en underbar vecka på Öland! Vi har haft det så trevligt och roligt, mamma, pappa, Håkan, Elvira, Oskar och jag! Vädret har varit toppen, det var lite svalt och disigt på söndagen när vi åkte ner, och i tisdags förmiddag, annars har solen skinit på oss ända tills den gått ner varje kväll. Underbart att få en vecka med sol och bad efter några regniga och kalla veckor här hemma. Vi har ätit mycket god mat och fikat mycket, det ska man göra på semestern tycker jag. I Köpingsvik finns ett bageri som har gott bröd och underbart goda krämbullar, antingen med kanel och socker på eller med sockerglasyr och cocosflingor. Vi handlade där varje morgon!

Vad har vi gjort då? Jo, vi har solat och badat så gott som varje dag! Vattnet var varmt och skönt och vi hittade en strand där vi trivdes. På förmiddagarna (oftast) gjorde vi utflykter. Vi har besökt Ismantorps fornborg, Byrums raukar, Byxelkrok, Långe Erik, Trollskogen, Solliden, Borgholms slottsruin, Eketorps fornborg och Sandviks kvarn. Vi har åkt på Ölandsbron, åkt "lilleputtetåg" i Borgholm, ätit Ölandsglass, tittat på båtarna i hamnen, åkt längs Äleklinta på kvällen, deppat över att stugorna vi bodde i i Blå rör när jag var liten är borta och ersatta med stora, fula, vräkiga villor, tittat vilken väg kungen åker när han ska till sin sommarstuga, strosat i Borgholm, köpt nya badshorts till Håkan, gått kvällspromenader på Köpings klint och ätit våfflor vid en kvarn. Visst har vi hunnit med mycket? Det känns som om vi gjort allt som är viktigt att hinna med och lite till! Framför allt har vi haft väldigt roligt tillsammans!!!
Om man tittar riiiiktigt noga i bakgrunden på den här bilden, som är tagen under en av våra kvällspromenader, så kan man skymta taket på stugan där vi bodde!
På vägen hem besökte vi Bullerbyn, där Astrid Lindgrens filmer spelades in. Det var en trevlig paus på den långa hemvägen!
Dagens citat:
Vi hade i alla fall tur med vädret!
(Fast vi hade faktiskt tur med allt, det var en toppenvecka!)


1 kommentar:

  1. Ni verkar haft kul! =) Men bullarna i lom mm ljuvliga var dom!
    Oskar ser kladdig ut och vad sööt elviris är på sista bilden =)

    SvaraRadera