2016-07-10

Vansbro tjejsim!

Idag var det alltså dags. 1 km skulle simmas, motströms i Västerdalälven. Syrran, jag och vår bästa hejaklack Mathilda packade ihop våra saker efter frukost och åkte till Vansbro. Vi åt lunch på Vansbro konditori, goda räkmackor!


Lite nervösa och fnittriga var vi!


Vi gick en sväng och kollade hur det fick för de som tävlade i de första startleden. Ett par cacher hittade vi också. Sedan var det dags att gå och byta om. Baddräkt hade vi redan på oss, nu tog vi på våtdräkterna halvvägs vid bilen och gick sedan bort mot starten. Där klädde vi på oss all utrustning och smorde in oss med liniment och fårfett. Det tror jag egentligen inte att vi hade behövt gjort, det var 17,6 grader i vattnet och jätteskönt! Simglasögon hade vi inte heller behövt haft, jag använde dem inte. Men badmössan såg snyggare ut med dem på!


Innan start var det uppvärmning med de övriga i lila startgruppen med grå mössor (hur tänkte de där?)


Sedan promenerade vi ut i vattnet. Inget att tveka kring, bara att gå!


Vi valde nog ett bra år att simma, vi hade läst om strömmen från sidan den första biten och sedan motströmmen, men det var inget vi direkt märkte något av. Däremot var det trångt i början och när nästa startgrupp kom ikapp oss. Folk simmade in i mina fötter och en del verkade satsa på att simma över oss...


Men bitvis var det lugnt! Mathilda dök upp här och där och hejade och fotade! Vädret var härligt, inte som dagen innan då de simmade i åska och hagel...


Det ver skönt i vattnet och inte särskilt jobbigt att simma. Snart såg vi målet! En härlig känsla att sätta upp handen och höra blippet registrera att vi var i mål! 48.40 simmade vi på, bättre än när vi tränade i bassäng!


Vi och våra medaljer! Och rosorna vi fick av Mathilda!


Vi duschade, fikade och började sedan åka hemåt. I Filipstad stannade vi på en korvmoj och drack vårt medhavda alkoholfria mousserande! Vi måste ju fira!


Kanske inte den godaste maten eller det fräschaste stället, men det gick ner!


Och det var nära till Nils Ferlin!


En härlig dag! Nu har vi gjort 3 av 4 delmoment i Tjejklassikern! Vad vi är bra!

Jag är ganska mager om bena, 
tillika om armar och hals. 
Nils Ferlin 

1 kommentar: