2014-10-12

Moodboard

När vi var på IKEA idag försökte vi bestämma oss för hur vi ska ha det i köket. Köket är litet och får inte bli för mörkt, så vi kommer att ha vita luckor.


Vi funderar på den här bänkskivan.


Och velar mellan diskbänkarna.


Om vi tar den mörka bänkskivan blir det ett ljust kakel, kanske nåt liknande detta. eller så tar vi mörkt kakel och ljusare skiva? Inget är helt spikat än.


Handtag i denna stil kanske?


Så här ser handtagen ut på kylen och frysen som vi har beställt.


Så här skulle man kunna ha det under diskbänken.


Och jag tror att jag gillar dessa lådfronter med lådor innanför. Men kanske är det jätteirriterande att behöva öppna två lådor för att komma åt gafflar och knivar?


Jag hittar inte det systemet jag skulle vilja ha till skafferiet. Men det finns i alla fall skåp med utdragbara lådor. Fast bara nertill. Dumt. Man kommer ju aldrig åt grejerna längst in när det är hyllplan.


Plastgolv, kanske nåt i denna stil? Det får gärna matcha hallens klickgolv litegrann.

 
Alla säger "Åh, vad kul att få välja kök." Jag vill bara att det ska bli klart. Det är så himla många beslut som måste fattas. Lite kul var det i alla fall att gå och titta idag. Kanske blir det klart nån gång...

5 kommentarer:

  1. Jag blir alldeles matt bara jag läser om alla beslut som ni måste ta...Och så vet man att man ska leva med det ett antal år om det blir 'fel'... Jag förstår att du bara vill att det ska vara klart!

    SvaraRadera
  2. Vill också göra om vårt kök men vi har så svårt att bestämma hur vi vill ha det och nu står hallen på övervåning på tur. Tycker bänkskivan var supersnygg. Röstar på den nedersta diskbänken.

    SvaraRadera
  3. Ja, det är många beslut man måste ta! Har du sett mitt inlägg om vårt nya kök? http://julifjallen.blogspot.se/2014/09/jul-i-nya-koket.html Vi har IKEAS Bodbyn luckor och en laminatbänkskiva som heter Säljan och ser ut som svart sten. Vi har precis så där under diskhon - jättebra! Om du vill ha ett högskåp som skafferi med utdragbara lådor hela vägen upp, så funkar det jättebra. Det har vi! Det är bara i ritprogrammet det blir knas, när du pratar med dem o beställer köket säger du bara vad du vill ha i skåpet :) Vi har fyra stora lådor under o fyra mellan över det fasta hyllplanet (man behöver ha ett hyllplan...) Jag kan helt klart rekommendera en hel diskbänk istället för de inlällbara! IKEA har inga, vi har köpt våran utifrån... Det är kanon att ha en liten kant som det är på diskbänkar så att inte allt vatten bara rinner ner. Och sen slipper man vara rädd för att det ska komma in fukt osv i skarven :) Vi har valt ett laminatgolv som ser ut precis som klinkers, det är vi kanonnöjda med! Det är från Pergo, lite dyrare säkert än plastmatta i o för sig... Jag mailar gärna fler bilder eller tips om du vill :) emma_olsson77@hotmail.com

    SvaraRadera
  4. Den övre diskbänken ALLA gånger! Den andra blir man bara blöt av! hamnar alltid vatten där som man sen lägger en tröjärm i eller magen när man sträcker sig.

    SvaraRadera
  5. Förstår precis vad du menar, vi ska inte byta skåp/luckor men jag tycker ändå det känns jättesvårt att välja golvet och tänka på hur vi ska göra med kakel och bänkskivor. Vi känner oss ganska dåliga på sådana val, både jag och min man.

    SvaraRadera