2013-09-01

Bland smeder, höns och mycket folk!

Det här är ett sånt där inlägg som jag skriver varje år. Inte ett exakt likadant, förstås, men nästan. Vi har nämligen varit på marken. Det händer bara en gång om året, och det är inte vilken marken som helst utan en lantlig marken i en liten vacker by. Mycket folk, mycket hantverk, djur och som alltid en del skräp. Den är lagom stor, en enda gata som man snabbt skulle ta sig fram och tillbaka på, om det inte vore för allt folk och alla marknadsstånd.
 
Håkan, Mathilda, barnen och jag var det som åkte dit i år. Vi slapp sitta i bilkö till parkeringen som förra året, eftersom vi kom dit lite tidigare i år. Vi strosade gatan ner. Ganska länge stod vi och tittade på smeden som stod vid sitt städ och hamrade. Oskar var mycket intresserad. Han ska bli smed när han blir stor och igår eftermiddag hamrade han på spikar som han satt fast i skruvstädet!
Mathilda fastnade för ett litet fat som man kunde riva vitlök, citrusskal, parmesanost mm på. Fina och ganska smarta. 
 

Det är alltid roligt att titta på djuren som finns på marken. En hel del folk passar på att köpa till exempel höns där. Kaniner fanns det också, och så kunde man titta på brevduvor. Hade Elvira fått bestämma så hade vi haft med oss en liten söt kanin hem.
När vi hade gått gatan fram och tillbaka en gång och handlat lite så gick vi till fältet, där bilen stod parkerad och åkte hem. Då var det kö in till parkeringen.


Vad köpte vi då? Klämmor till vaxduken så den inte blåser bort, ett halsband, varsin mössa till barnen, marknadsnougat, ett par piprensartomtar, en bollkrysantemum, två gröna krukväxter och så köpte barnen varsin leksak.


På eftermiddagen åkte vi till mamma och pappa och fikade. Mamma och pappa firade 56-årig bröllopsdag i går. Grattis älskade mamma och pappa! 56 år är inte dåligt!

På kvällen åt vi grillade fläskkotletter och potatisgratäng. Mmm!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar