2011-08-02

Utflykt!

I söndags var Håkan, Mathilda, Elvira, Oskar och jag på utflykt. Bland annat geocachade vi vid en gammal domarring.


Vi åt glass i Karlsborg


Barnen lekte vid en kanon vid Karlsborgs fästning.


Därefter åkte vi till Klanghamn och köpte rökt fisk, sik och röding. Barnen tittade på småfiskar i Vättern.


Det var varmt, så vi åkte till Vitsand och badade. En vacker plats, men det är lite för mycket folk där.


Vi gick också till Junker Jägares sten. Så här står det på Tiveds utvecklingsgrupps hemsida:

Sägnen berättar om Junker Jägare som ville gifta sig med en flicka, vars far ville gifta bort henne med en annan man. Den unga flickan och Junker beslöt sig för att fly tillsammans. De begav sig in i skogen tillsammans med flickans hund. De slog läger vid ett jättestort flyttblock. Junker gav sig ensam ut på jakt och flickan stannade kvar för att vakta elden.
Flickans far hade skickat ut spanare efter de båda förälskade, och de fann flickan och hennes hund vid elden. En av männen dödade med ett spjut hunden. Då grep flickan spjutet och stötte det i ögat på den som dödat hennes hund. En annan av männen högg så av huvudet på flickan. Sedan tog man med sig de båda liken tillbaka till flickans far, då man lovat att föra tillbaka flickan levande eller död.
När Junker Jägare kom tillbaka så var hans älskade borta. Han förstod då han såg blodfläckarna vad som hade hänt, och han fortsatte ensam flykten. Sedan den dagen kallas det stora flyttblocket Junker Jägares sten.
Det påstås att man sett Junker Jägare vandra runt stenen. Det berättas också att man sett en huvudlös jungfru vandra varv efter varv runt stenen - och om man är väldigt tyst, kan man höra de dröjande, sorgsna stegen...

2005


2011

Åren går rätt fort, har ni märkt det? Vi var här när Elvira var 7 månader, nu fyller hon "snart" 7 år.
Sedan åkte vi hem och åt rökt fisk!

Igår förmiddag var vi hos Ingalill, Håkan hjälpte sin bror att flytta lite möbler som han skulle ha och vi fikade. På eftermiddagen plockade Håkan svamp och jag , barnen och mamma åkte till Sandviken och badade.

Idag funderar vi på att åka och bada, det verkar bli soligt idag också. Tänk att det redan är augusti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar