2011-08-28

Att krama ur de sista dropparna sommar...

Sommaren går mot sitt slut. Snart är det september. Snart är det slut på sol och bad, barfotapromenader i gräset och dofterna från alla blommor. Snart är det dags för strumpor, ytterkläder, regn och rusk.
Jag älskar inte hösten. Visst, det finns härliga höstdagar också, brittsommardagar, med sol och hög, klar luft. Men sommaren tar slut.

Vi passade i alla fall på att njuta av den här sista biten sommar så mycket vi kunde den här helgen. Tyvärr har ju Oskar inte mått helt bra, och idag visade det sig att han har 39 graders feber igen, så det kanske hade varit bättre att vara hemma. Men vi har haft en ljuvlig helg och vi har hunnit med en del saker som jag verkligen ville göra med barnen.
Igår förmiddag åkte vi till Sannerud, Tived för att göra vårt årliga marknadsbesök. Titta på folk, köpa marknadsnougat, titta på hantverk och titta på skräp. Tre nya garntomtar, raggsocksgarn, ballonger och ett par leksaker följde med oss därifrån.


Sedan åkte vi till "paradiset". Efter att ha packat in alla saker i stugan och slöat en stund så tog vi båten och rodde en sväng på sjön.

Vi tog oss till Silverhamn, en liten ö i vår lilla sjö. Här står Elvira och tittar på näckrosorna och på den stora stenen på Trollens Ö. (Johan och Martina, kommer ni ihåg när vi klättrade upp på den?)

Mamma, pappa och Isak kom och eftermiddagsfikade. Isak och Elvira badade, de simmade och hoppade från bryggan och hade så roligt.

Framåt kvällen metade Håkan och Elvira...

...medan Osakr förstörde tystnaden med att "spela" på sin nyinköpta leksakstrumpet.

Håkan och Elvira studerade kartan medan köttet låg på grillen. Glöden räckte också till att grilla marchmallows!

Elvira och jag tog en kvällsroddtur och hon testade att ro för första gången, innan det var dags för barnen att gå och sova och för Håkan och mig att sitta och njuta en stund i lugn och ro på glasverandan. Eller så var tanken i alla fall, men Elvira hade lite svårt att sova så hon tittade ut till oss med jämna mellanrum!

Barnen frågar redan när vi ska åka dit igen, det var så roligt att bada, fiska, ro och spela trumpet. Om sommaren måste ta slut så var i alla fall det här ett perfekt sätt att avsluta den på!

2 kommentarer:

  1. Kommer säkert vara ett av de största minnena av denna sommar/ Syster Yster

    SvaraRadera
  2. Vad mysigt det låter! Vill också vara däruppe. Självklart kommer jag ihåg ;)

    SvaraRadera