2010-09-19

Mission

Idag på Söndax pratade vi om mission. Vi hade besök av Anita Vörde, som jobbar för Hannas Hjälpverksamhet (PG: 901222-0) på Sri Lanka. Hon visade bilder från barnhemmet i Jaffna i norra Sri Lanka och berättade om hur barnen har det där.
Barnen lyssnade och tittade storögt på bilderna. Tänk att de äter med händerna! Och att de har skoluniform. Och att en skola kan vara byggd av lera, med plankor som skolbänkar. Och vad tänkte barnen när de kom till skolan en morgon och den hade rasats av vilda elefanter? Likheter med Sverige finns också, flickorna verkar gilla rosa klänningar och barnen gillar att leka med bollar till exempel.

Bild från Pingstkyrkan i Laxås hemsida, Anita lastar bilen med medicin som ska delas ut i bland annat översvämningsdrabbade områden.

Berättelsen om den sjuka flickan som hade hittats utanför en hydda berörde. Hennes mamma var död, pappan satt i fängelse och själv var hon hungrig och sjuk. Hon kunde inte skratta, hon hade varit med om så mycket hemskt. Hon fick komma till barnhemmet, få mat, trygghet, kramar och kärlek. Till slut kunde hon börja le och skratta igen. Vi fick höra berättelser om flera barn som fått hjälp på barnhemmet.

Bild från Pingstkyrkan i Laxås hemsida, barnen på barnhemmet är på väg till skolan.

Söndax har ett fadderbarn från barnhemmet som vi samlar pengar till, en flicka som heter Miha.
Vår familj har också ett fadderbarn, en flicka som heter Sinthiya. Fler faddrar behövs alltid, kontakta gärna Hannas Hjälpverksamhet om du vill hjälpa till!


Oskar var som vanligt vild, att sitta still gick bra en liten stund men sen fick han myror i brallan... Kusin Isak och Elvira byggde med storlego tillsammans med Mi (vars fötter syns på bilden).


Dagens citat:
Ingen kan hjälpa alla,
men alla kan hjälpa någon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar