2010-09-04

Grönt är skönt

Idag har jag hunnit med en hel del. Jag har bakat rågbröd med linfrö, solroskärnor och valnötter och surdegsbröd. Jag och barnen har städat deras rum. Håkan och jag har plockat svamp och vi har fikat hos mamma och pappa (det var inte så arbetsamt). Ett bad har jag också hunnit med.

Grönt är skönt, skrev jag som titel på inlägget. Det är det verkligen och det gäller att njuta av naturens gröna färg nu, innan vinterhalvåret börjar. Jag tror att både kropp och själ mår gott i det gröna. Jag har varit så trött i huvudet i några dagar, mycket handlar nog, som jag skrev i ett tidigare inlägg, om att det är mycket nytt på jobbet. Sen har barnen en period just nu då de bråkar med varandra ganska ofta, Oskar hittar på det ena buset efter det andra och Elvira gråter för minsta lilla. Hur som helst, i förmiddags kändes det som om hjärnan gått på högvarv lite för länge, sur och grinig kände jag mig också. Vi hade pratat om att plocka svamp, men ingen av oss kände riktigt för det. Eftersom vi redan hade ordnat barnvakt (Tack mamma!) så blev det i alla fall så att vi gav oss ut i skogen. Åh, vad skönt det var att vila öronen en stund! Och ögonen med, naturens gröna tror jag ger ögonen lite avslappning på något vis.
Kroppen fick inte vila, utan motion, vilket den behöver. Däremot kanske det inte är så smart att gå från noll aktivitet till två timmars promenad i oländig terräng, jag kommer säkert ha träningsvärk både här och där i morgon. Jag blir lite irriterad på att det ska göra så ont i höfterna (sviter efter foglossningen då jag väntade Oskar) och fotknölarna (Hallux Valgus), det räcker med träningsvärken i ljumskarna, ryggen osv.
När jag kom hem blev det ett bad i varmt och skönt vatten i badkaret, skönt för värkande kroppsdelar och även det en stund i lugn och ro!
Nu gråter Oskar för att det inte är Dora på TV:n. Han vill visst inte se Rorri racerbil, för nu stängde han av...

Dagens citat:
Kärleken är en allvarlig sinnessjukdom.
Platon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar