2019-07-28

Till fjälls!

Dags för en semesterresa! Vi startade hemifrån något försenade pga ett litet nyckelmissöde. Resan kändes som om den gick väldigt fort, tyckte jag. 



Rätt vad det var var vi vid Långban och det var dags för förmiddagsfika! Det är nåt visst med rastplatser, tycker jag, en härlig känsla av semester. (Har jag sagt att jag gillar att åka på bilsemester?) Ibland hittar man nya fina platser, ibland stannar man på platser med fina minnen. Det här är en plats vi har stannat på många gånger!



Vi åkte vidare, stannade i Vansbro och köpte med oss fika och så småningom blev det dags för lunch, snickarkorvssallad. Det var varmt i solen. Elvira satte sig i skuggan av en skylt. 



Oskar satte sig i skuggan av en husbil.



Innan vi åkte därifrån träffade vi Veine och Birgitta, föräldrar till ett par av mina barndomskompisar, som var på väg hem från Sälen. 

Efter ett stopp på Stadium och ett stopp på Ica Lindvallen kom vi sedan fram till syrrans stugor. Där slappade vi en stund, alla utom Håkan som gav sig ut och gick/sprang över 7 km i den nästan 30-gradiga värmen. 



Vi andra gick upp till övre stugan och tittade på det nyrenoverade köket. Så fint! (Fast jag saknar förstås de rosablommiga tapeterna. Not.)



Så blev det dags för eftermiddagsfika, med Vasasnurror och vaniljhjärtan från Vansbro konditori. 



Så småningom gav vi oss iväg på ett kvällsdopp i Gorrtjärn. Det är en rolig tjärn, man kan gå ut så långt bryggan är, men sen blir det tvärdjupt!



Vi kikade förstås på den nya flygplatsen som byggs mellan Sälen och Rörbäcksnäs på väg till och från sjön. 



När vi kom tillbaka gick Oskar en sväng till bäcken. Här kunde han sysselsätta sig långa stunder när han var mindre!



Utsikten!



Kvällsmaten blev lövbiffsburgare med ädelost och chutney. Gott!





Elvira och Oskar gick sedan uppför backen i östra Tandådalen. Om du zoomar in bilden kan du kanske se en svart och en vit prick ungefär 3/4 upp i backen. 



De tog kort på mig och Mathilda, som gick en lite kortare sväng. Zoomar du in så ser du oss på grusplanen till höger om värmestugan. 



Vi gick upp en bit i backen innan vi vände tillbaka.
 


Sedan har vi slöat lite i stugan och nu har vi lagt oss. Imorgon åker vi vidare!

1 kommentar:

  1. Nyckelmissöde? Så görligt med semesterbilder! Blev ingen tyr upp på fjället........?/ syster yster

    SvaraRadera