2019-07-12

Mårbacka

Igår gjorde jag en utflykt med två av mina favoritpersoner, mamma och syster yster! Som oftast var vi klädda matchande i blått. Mamma brukar få en utflykt av oss i födelsedagspresent och nu var det dags för årets present, en utflykt till Selma Lagerlöfs Mårbacka. 



Första stoppet blev förmiddagsfika vid Frödingstenen i Alsters dal. Vi lyssnade på Mando Diaos Strövtåg i hembygden (Frödings text) och reciterade del 2 av Frödings dikt:

Och här är dungen, där göken gol,
 tösor sprungo här
med bara fötter och trasig kjol
att plocka dungens bär,
och här var det skugga och här var sol
och här var det gott om nattviol,
den dungen är mig kär,
min barndom susar där.



Ni ser att vi har tagit det här med rastplatsfika till en ny nivå, med duk och servetter och kaffekoppar! I blått! Man har inte roligare än man gör sig!

Dessutom hade jag kvar tre krämbullar som vi fikade!



Vi gick förstås och tittade på Frödingstenen också!



Efter några mil på vackra, slingrande vägar kom vi fram till Mårbacka, där Nils Holgersson hälsade oss välkomna!



Vi började med lunch, skrädmjölscrepes med kött och sallad. 



Sedan tittade vi runt i trädgården innan det var dags för  den gestaltande visningen. Guiden berättade bra och intressant, men jag hade väntat mig mer av en gestaltande visning än att en person i gammaldags kläder kallade Selma för moster. 
Intressant var det i alla fall!



Sedan åkte vi hemåt. Vi letade länge efter ett trevligt ställe att fika på. Till slut hamnade vi på Gretas I Skärgården i Kristinehamn som hade otroligt mycket gott att bjuda på. Rekommenderas! Jag åt en citronmarängpaj som var mycket god!



Jag klarar tydligen inte sådana här våldsamma äventyr längre, när jag kom hem fick jag huvudvärk och mådde illa resten av kvällen... Men förutom det var det en mycket härlig dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar