2018-12-04

Magont

Igår kväll började Oskar klaga över magont. Det fortsatte, värre, i morse och både jag och 1177 tyckte att alla symtom pekade på blindtarmsinflammation. Vi skulle genast åka in till akuten, sa sjuksköterskan. Så det gjorde vi. Vi kom in vid halv ett ca. Då hade smärtan i magen nästan gått över. Först fick vi träffa en sjuksköterska som tog prover och ställde frågor. En stund senare fick vi träffa en läkarstudent. Han ställde fler frågor och klämde på magen. Han gick och rådfrågade en kollega och båda tyckte att allt tydde på blindtarmsinflammation. De ville göra en ultraljudsundersökning, men maskinen var trasig så de inväntade en kollega, en överläkare, för att höra hans bedömning. Vi fick vänta nästan 2 timmar på att han skulle komma. Han tyckte också att symtomen som Oskar haft pekade på blindtarmsinflammation, också det att det nu gått över, men han tyckte att Oskar hade för lite ont för att han skulle kunna vara säker. Så vi fick åka hem och ska komma tillbaka imorgon för ultraljud och ytterligare undersökning. Om det inte blir värre, då ska vi åka in direkt.



Eftersom vi åkte in innan lunch och inte fick äta ifall det skulle bli operation så var vi rätt hungriga när vi klev ut från sjukhuset strax efter kl 16. Det fick bli Burger King!
Imorgon måste Oskar fasta inför ultraljudet, så han får inte äta frukost. Jag hoppas verkligen att han kan få en tidig ultraljudstid, vi ska ringa in imorgon.



Jag hoppas att allt går bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar