2014-09-15

Valsöndag

I år har jag för första gången på länge inte förtidsröstat utan röstat på själva valdagen. Det beror dels på att jag haft svårt att hitta tid att förtidsrösta och dels på att jag inte hade bestämt mig för vad jag skulle rösta på i kommunalvalet. Idag var det dock dags att rösta. Elvira och Andjelin var med mig till vallokalen. Jag tog med mig flera röstsedlar in bakom den gröna skärmen och till slut bestämde jag mig för vad jag skulle rösta på. Det blev inte det parti jag brukar rösta på, de tycker så olika mot mig i frågan om skolan (lokalt alltså) att min röst föll på ett helt annat parti. Jag vill inte att min dotter ska behöva byta lärare, klass och gå i åldersblandad klass nästa höst och jag tror inte att det bästa för övriga elever i åk 4-6 är att gå i små skolor med få jämnåriga.

I riksdagsvalet måste jag säga att jag tycker det är helt ofattbart att Sverigedemokraterna ser ut att bli tredje största parti med en vågmästarroll. Folk är inte kloka!


Idag har vi smakat Coca-Cola Life. En kompis sa att den hade mindre socker och inga sötningsmedel och ändå var god. Nu visade det sig att den har sötningsmedel, så det var inte lika bra som det lät. Smaken var dock helt ok, men färgen på etiketten var inget vidare.


Håkan och jag bjöd våra svärmödrar på lunch idag. Rårakor med fläsk och till efterrätt knäckig äppelpaj!


Vi har haft kattlucketräning med Shelly idag, hon klarar att ta sig ut nu, men jag vet inte om hon kan ta sig in. Nyss krafsade hon på altandörren för att ta sig in.


Håkan har röjt i garaget och ställt ut saker till grovsopeinsamlingen. Nu ser man golvet i garaget, det är så skönt! Tyvärr har jag ingen bild på hur fint det är!

Nu sitter vi och valvakar. Det ser ut som om det blir regeringsskifte. Den som lever får se!

1 kommentar:

  1. Skrämmande är vad det är med SD ja! Usch!
    Knäckig äppelpaj är ju supergott. Kul också att variera den vanliga smulpajen med något annat :)

    Svar: Nej! Aldrig hört talas om Titanicmuseet men är inte så bevandrad inom den kategorin. Vart är det?
    Vore ju perfekt för intresset är sannerligen stort för henne.
    Trevlig kväll!

    SvaraRadera