2012-01-21

Halkskydd och fog

Idag hittade jag lite ork att jobba med trappan. Jag har skjutit upp det ett tag eftersom det verkade så jobbigt att tejpa innan jag fogade (jag avskyr de flesta former av förarbete), men det visade sig att det jobbiga var att inte ha bra verktyg. Mattorna som vi har för att det inte ska bli halt var dock inte så svåra att montera.


Nej, det verktyg som inte var bra var fogsprutan som var av dålig kvalitet och inte riktigt ville vara med. Till slut skar jag upp tuben med latexfog och kladdade på den med en skruvmejsel. (Jag kan se min svåger Kenneth framför mig, suckandes djupt när han läser detta!) Men när man som jag är uppväxt i ett hem där de verktyg som fanns var en stjärnskruvmejsel, en platt skruvmejsel och en hammare (ibland ersatt av mortelstöten) så är det rätt stort att över huvud taget äga en fogspruta. Jag har dock lärt mig att köpa bra verktyg nästa gång jag renoverar något, rollern ifrån Rusta som jag hade när jag tapetserade var inte heller så bra...
Fogen blev rätt ok hur som helst, den får duga.


Vad har vi nu kvar att göra i trappan/hallen? Ett trappräcke behövs. Eller ledstång kanske det heter. Eller är handledare det rätta ordet? Vad ska vi ha för sort? Håkan vill ha svart rep. Jag vet inte vad jag vill ha. Kom gärna med förslag!
Sen måste vi få hjälp av en elektriker med lamporna i trappan. Vi har alldeles för få elektriker i släkten! Och hur gör vi när vi vill att sladden ska gå uppåt när vi har köpt lampor som sladden går neråt på?
Det stora kvarvarande delprojektet är golvet. Jag drar mig för att ta tag i det. Visserligen tror jag nog att jag klarar av det om jag bara börjar, men hittills har jag inte börjat. Måste låna lite verktyg, jag tror inte att vi har någon sticksåg. Fast vi fick en massa verktyg av svärmor, jag kanske får gå ut i garaget och leta!

2 kommentarer:

  1. Kenneth kommer att dåna!
    Jag antar att det är Mathilda, Johan, Lovisa eller Kalle som får se till att vi får en eltkriker i släkten, att vänta in de yngre känns som för lång tid.

    SvaraRadera
  2. Den blev verkligen jättefin trappen!! Bra jobbat :)

    Kram Annemari

    SvaraRadera