2011-10-12

Universitetet och fågelhus

Igår var jag på universitetet på kursen jag går i NO + Teknik. Det var en jobbig dag för foten (jag hade jätteont när jag kom hem), men en intressant dag med bra innehåll och trevligt sällskap. Tyvärr missade jag vandringen de andra gjorde för att titta på träd med mera. Men jag lärde mig att lönnar kan vara av hankön, honkön eller båda delarna. Dessutom kan de byta kön, har man varit honlönn ett par år och fött en massa barn (lönn-näsor) så kan man bli hanlönn sen och vila upp sig ett par år. Onödigt men intressant vetande!


Håkan satte upp fågelhuset i helgen och igår upptäckte Oskar att de gröna påsarna med nötter var tomma. Han gjorde ett försök att ta bort dem, ståendes på marken, men det gick inte bra. Jag förväntade mig att han skulle bli arg eller gråta och komma in till mig och farmor och kräva att vi skulle fixa det, men inte! Han gick och hämtade en pall att stå på, vilket tyvärr inte heller fungerade så bra.


Istället för att ge upp gick han då och hämtade Elvira, som lyckades hjälpa honom. Ibland blir man överraskad av de små liven. Sen lekte de tillsammans en lång stund utan bråk och kiv!


Mathilda kom hem igår kväll, så idag är det hon som lämnar barnen på förskola/fritids. I eftermiddag ska Elvira och Julia leka. Gissningsvis kommer de att försvinna upp på Elviras rum och sen ser man inte röken av dem förrän det är dags att gå hem. Om jag inte bjuder på fika förstås, då kommer de nog ner en stund!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar