2011-10-01

Böcker i september

28/8 Å andra sidan av Marian Keyes
1/9 Hungerspelen av Suzanne Collins
2/9 Fatta eld av Suzanne Collins
4/9 En förtjusande man av Marian Keyes
7/9 Mitt nya jag av Sophie Kinsella
8/9 Oväntat besök på Star Street av Marian Keyes
17/9 En lördag i juli när jag var sju år av Mary Lawson
19/9 Olivia Joules fria fantasier av Helen Fielding
20/9 En mini-shopaholic i mammas fotspår av Sophie Kinsella
21/9 Villa Bonita av Karin Brunk Holmqvist
23/9 Änglamakerskan av Camilla Läckberg
24/9 Mitt himmelska kramdjur av Katarina Mazetti
25/9 Lina,min älskade vän av AnneMarie Hellström
26/9 Karin Månsdotter av Maria Gustavsdotter
29/9 Genom dina ögon av Stephenie Meyer
15 böcker har jag läst denna månad. Många av dem är nya bekantskaper, till exempel Suzanne Collins böcker som utspelas i en framtid där två personer från varje distrikt lottas  som deltagare i hungerspelen, en hemsk kamp där vinnaren är den som överlever. Jag väntar på att få läsa den tredje boken i serien, de är riktigt bra, sådana böcker man inte kan släppa ifrån sig förrän man läst klart dem.
Medan jag satt på lasarettet och väntade på min operation så läste jag Mitt nya jag, en bok om en tjej som drabbats av minnesförlust och som vaknar upp efter tre år till ett helt annat liv än vad hon förväntat sig, som en helt annan person.
En lördag i juli när jag var sju år är en bok om en tjej vars liv förändras när hennes föräldrar dör och hennes bröder bestämmer sig för att ta hand om henne och hennes syster. En gripande bok på ett annat sätt än jag först trodde.
Helen Fieldings bok var annorlunda, först väntade jag på att huvudpersonen skulle vakna upp, men en insåg jag att boken var otroligt orealistisk, men ändå rolig.
Mini-shopaholicen var ännu en lättsam bok i serien, jag blir lika irriterad på Rebecca och hennes påhitt och lögner som vanligt, men kan ändå inte låta bli att tycka om henne och boken.
Läckbergs senaste var bra, storyn drevs ibland fram rätt ologiskt och osannolikt en den var helt ok. Inte hennes bästa dock.
Mitt himmelska kramdjur var en annorlunda bok om religion och tro, jag vet egentligen inte vad jag ska tycka om den, men den var intressant att läsa.
Lina, min älskade vän bygger på ett radioprogram om jag förstått saken rätt. Den utspelar sig i en by i Bergslagen under slutet av 1800-talet och vi får följa Lina från barndomen och genom hennes ungdomstid. Gillar man att läsa detaljer om livet förr i tiden så är det här rätt bok.
En annan historisk bok är boken om Karin Månsdotter, kammarjungfrun som Erik XIV fattade tycke för och som så småningom blev drottning i Sverige.
Namnet Stephenier Meyer känns kanske igen? Hon skrev Twilight-böckerna. Den här boken handlar om en utomjording, Vandraren, vars ras har invaderat jorden och tagit över människornas kroppar. En del människor finns fortfarande kvar och kämpar för sin överlevnad. Vandraren blir bekämpad innifrån av Melanie, ägaren till den kropp hon befinner sig i. Så småningom blir de vänner och frågan är hur Vandraren ska ställa sig till Melanies kamp för överlevnad och kärlek.

Det här har varit en månad med många bra böcker, jag är verkligen nöjd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar