2011-10-19

Lasarett och vårdcentral

Jag har ju glömt att uppdatera er! Igår var jag på lasarettet och tog bort bandaget och gipset. Det så ok ut,  men på ett ställe hade stygnen delat sig lite, så jag ska ha sårtejp på några dagar. Den fastnar dock i sårskorporna och den döda huden, det är inte alls behagligt. Nu tränar jag på att gå på hela foten. Det är väldigt lätt att slarva och gå på hälen bara, särskilt om jag får lite bråttom. Det gör ont att belasta foten. Att röra på tån går inte bra, jag måste träna! All äcklig död hud ska ju bort också, jag sitter med fötterna i fotbad då och då för att mjuka upp huden. Jag är helt sjukskriven denna vecka och halvt nästa vecka.

Idag har jag varit på vårdcentralen, fast inte med mig utan med Elvira. Igår kväll sa hon nämligen att hon ser dubbelt. Hon har tydligen gjort det i några dagar och hon tycker det är jobbigt. Efter en titt på 1177 blev jag rätt orolig, det kan bero på allt möjligt, så idag ringde jag vårdcentralen och vi fick komma dit på en gång. Läkaren undersökte allt möjligt, ställde mängder av frågor och konsulterade barnläkaren på USÖ. Eftersom Elvira ser dubbelt både om hon tittar med bägge ögonen och med ett öga så har det troligen med ögonen att göra och inte hjärnan, vilket kändes skönt. Läkaren skulle skicka en akut remiss till ögonläkaren på USÖ, så jag hoppas att vi snabbt får en tid där. De ska kika hur det ser ut på baksidan av ögat, förklarade hon för Elvira. (Lite läskigt?) Hoppas att det ordnar sig och att de snabbt kommer på vad det beror på och kan ordna det. Elvira hoppas på att hon ska få glasögon.

1 kommentar:

  1. Hej! Ah, vad skönt att bli av med gipset! Vi har antagligen gått igenom lite olika typer av operationer eftersom min gjordes med lokalbedövning (därför fick jag äta) och jag har inte foten gipsad utan bara i bandage. Själv ska jag ta bort stygnen i början av nästa vecka, bara kallelsen om det behagar dyka upp snart. Stygnen kliar lite! =) Gå försiktigt!

    SvaraRadera