2014-06-30

Böcker i maj

30/4 I skydd av skuggorna av Helene Tursten
1/5 Händelser vid vattnet av Nora Roberts
3/5 Jagad av lögnen av Nora Roberts
8/5 Blå dahlia av Nora Roberts
11/5 Svart ros av Nora Roberts
15/5 En man som heter Ove av Fredrik Backman
?/5 Adrian Plass he(m)liga dagbok av Adrian Plass
?/5 Andromedas brev av Adrian Plass
?/5 Adrian Plass ännu he(m)ligare dagbok av Adrian Plass
?/5 En utomjording i St Vincents av Adrian Plass
20/5 Röd lilja av Nora Roberts
?/5 Kranvridarna av Marin Brunk Holmqvist
?/5 Bridget Jones - Mad about the boy av Helen Fielding
?/5 Du går inte ensam av Mari Jungstedt
?/5 Bridget Jones dagbok av Helen Fielding
24/5 De oönskade av Lene Kaaberböl & Agnete Friis
?/5 På spaning med Bridget Jones av Helen Fielding

Sorry! Jag är verkligen dålig på att få till de här bokinläggen, men det beror på att jag tycker de är lite jobbiga. På 1-2 månader hinner jag glömma vad flera av böckerna handlar om, vilken bok som är vilken... Då måste jag ta reda på det och så blir det ett stort och jobbigt projekt som jag skjuter upp så att det blir ännu jobbigare...

I maj månad läste jag i alla fall 17 böcker. Många hade jag läst tidigare, så de skriver jag som vanligt inte om, vilket gör mitt liv lite enklare!
I skydd av skuggorna är en spännande kriminalroman om organiserad brottslighet, mord och naturligtvis berörs Irene Huss familj av händelserna. Den var rätt spännande.
Kranvridarna handlar om ett litet skånskt samhälle som lyckas vända nedläggningar och utflyttning och få till något positivt. Edit är med i vinklubben Kranvridarna och hon blir bekymrad när brodern Holger ändrar sina vanor. En gullig, smårolig bok.
Efter många år kommer den tredje Bridget Jones boken. Bridget har fyllt femtio, har två barn och en toyboy. Boken är romantisk och rolig, men har också lite sorgliga undertoner och är inte lustig på samma sätt som de tidigare böckerna. Vilket den vinner på enligt mig. Jag älskade de andra böckerna och filmerna och tyckte mycket om att få veta hur det gått för Bridget.
I Du går inte ensam försvinner ett litet barn - och kommer tillbaka. Sen försvinner ännu ett barn. Vad har hänt? Jag tycker det är otäckt att läsa om barn som försvinner  eller far illa, men den här boken är ganska "snällt spännande".
De oönskade är en spännande berättelse om ett fynd som görs på ett nedlagt sjukhus i Ungern och om plötslig sjukdom bland illegalt invandrade romer i Danmark. Riktigt bra och spännande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar