2013-05-02

Böcker i april

1/4 Den tysta flickan av Peter Hoeg
3/4 Strandsommar av Anitra Shreve
?/4 Den blå färgen av Tracy Chevalier
7/4 Jag kan se i mörkret av Karin Fossum
9/4 Sushi för nybörjare av Marian Keyes
10/4 En förtjusande man av Marian Keyes
11/4 Oväntat besök på Star Street av Marian Keyes
14/4 När Lucy Sullivan skulle gifta sig av Marian Keyes
?/4 Sista chansen av Marian Keyes
?/4 Å andra sidan av Marian Keyes
?/4 Vattenmelonen av Marian Keyes
?/4 En oväntad semester av Marian Keyes
26/4 Änglar av Marian Keyes
28/4 Helenas hämnd av Maria Gustavsdotter

14 böcker blev det i april.
Den tysta flickan har en spännande handling, (barn med speciella förmågor, jordbävningar, politiska intriger) men den är skriven så hoppigt och rörigt att jag hade svårt att hänga med. Kanske inget att slöläsa.
Strandsommar handlar om en 29-årig nybliven änka som jobbar som privatlärare åt en flicka i familjens sommarhus. Sorgen efter maken bleknar och romantiken dyker upp med flickans två storebröder. Bra och välskriven!
Den blå färgen handlar om Ella som flyttar till Frankrike och börjar söka efter familjens rötter. Parallellt får vi följa släktingen Isabelles liv 400 år tidigare. Jag gillar historiska romaner och den här var både spännande och intressant.
Jag kan se i mörker handlar om en vårdare på ett äldreboende som i smyg plågar de gamla. Spännande bok med oväntade vändningar.
Helenas hämnd är den fjärde boken i serien Släkten (skriven av olika författare) och handlar om en kvinna på 1100-talet vars dotter blir misshandlad av sin man. Historisk bok med ständigt aktuellt tema.

Ja, och så har det blivit några böcker av Marian Keyes. Jag tänkte inte läsa om dem, det är bara 1½ år sedan jag läste dem senast och jag tyckte inte det var dags än. Men jag hade inget att läsa, så jag tänkte att jag skulle läsa en av dem. Sen blev det en till. Och en till. Nu har jag snart läst alla, jag kan inte låta bli! De är så bra, roliga, men samtidigt också tänkvärda. Egentligen behandlar de rätt tunga ämnen, som otrohet, alkoholmissbruk, ofrivillig barnlöshet, depression, nära anhörigs död, kvinnomisshandel mm - men de lyckas samtidigt vara roliga och underhållande. Läs dem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar