2012-03-21

Tankar en onsdag i mars

Tänk att det ska vara så svårt att inhandla ett trappräcke! Ja, egentligen tror jag att det jag menar heter handledare, men för mig är handledare något helt annat. Jag har faktiskt gått en handledarutbildning, det innebär inte att jag kan montera handledare i trappor, utan det handlar visst om att handleda lärarstuderande. Och där kom jag visst in på ett sidospår.

I helgen var jag ju på Bauhaus och tänkte köpa rep och hållare, men där kunde de inte hjälpa mig med plugg eftersom väggarna är av lättbetong. I dag har jag varit på den lokala byggaffären för att leta handledare i trä. De kunde hjälpa mig med plugg och skruv, men de längsta handledarna de hade var 2500 mm, jag behöver ca 3500. Det fanns inte att få tag på. Om man inte använder rundstav, men då kunde de inte hjälpa mig med plugg och skruv för lättbetongvägg.
Vår senaste idé är att montera flera 1-meters handledare i trappen. Jag tror faktiskt att det skulle kunna bli snyggt, vad tror du? Problemet är att det är nån sorts träskivor i en del av väggen, vet inte hur det fungerar då, med skruv, reglar etc.

Visst är det härligt med vår förresten? Soliga dagar som denna är ju underbara. Det enda som inte är så underbart är att jag är måste äta massor med mediciner, jag är ju pollenallergiker. Just nu är det hasseln som ställer till bekymmer för mig. Jag har hört rykten om att det kan bli ett tufft björkpollen-år i år, det känns inte roligt. Men det är väl bara att ladda upp med tabletter, nässpray och ögondroppar. Och så ta lite extra astmamedicin.

Men vad gör det? Det är vår!!!

I helgen SKA jag lägga golv. Det har jag i och för sig sagt inför de senaste 4 helgerna, men nu MÅSTE det ske. Vad är problemet? Typ att jag inte vet hur man gör! Men det blir nog bra. När det är klart. Kanske. Kom och hjälp mig!

Jag har för övrigt äntligen tagit mig i kragen och fyllt i alla papper för att kunna ansöka om lärarlegetimation. Snart ska jag nog lyckas posta ansökan också! Dumt att ha för bråttom? =)

Nehej, nu ska jag nog ta och göra något annat. Förbereda morgondagens nationella prov? Ta hand om barnen? Läsa en bra bok? Se på TV? En kombination av alltihop? Den som lever får se!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar