2021-08-15

Altanbygge

Jag har i flera års tid tänkt bygga om vår altan. Plattorna ligger snett och vint och det kändes som att en förändring behövdes. 



Jag köpte trall tidigare i somras, det var slut på många ställen, men jag beställde och fick det hemlevererat när vi var i Sälen Innan vi åkte till Öland tog jag tag i att måla väggen, ni ser att det behövdes. 



Här behövde det också lagas. 



Det roade jag mig med i fredags kväll. Det ser väl inte direkt ut som om ett proffs gjort det, men å andra sidan kommer det inte att synas. 



Igår satte syrran och jag fart. Vi sågade till reglar och la ut, det var den roliga biten. 



Sen började vi väga in dem. Det var svårt, tidskrävande och ryggdödande. Vi la reglarna på befintliga plattor, men eftersom en del plattor låg för högt blev det en hel del lyftande och bärande…



Vi blev nästan klara med ramen igår. Idag hinner vi inte göra nåt, eftersom jag och familjen ska åka och fira Penny på 6-årsdagen. 



Vad mycket roligare det är när man gör saker tillsammans! Jag är så glad att jag har min syster och att vi kan hjälpa varandra med olika saker!

2 kommentarer:

  1. Så häftigt att du och din syrra kan bygga altaner! Ni är så otroligt händiga. Faktum är att jag är lite fascinerad av er otraditionella arbetsfördelning hemma med Håkan som lagar mat och du som bygger och fixar på huset:) Riktigt häftigt!

    SvaraRadera
  2. Det lät ju som om jag var den mest omorderna och traditionella av kvinnor, haha. Riktigt så är det ju inte, men det känns ändå som en ovanlig - tyvärr - arbetsfördelning...Men härlig:DDD

    SvaraRadera