2017-10-03

Kladdkakecookies

De här kakorna bjöd jag på i söndags. De hade en strykande åtgång och jag har blivit ombedd att dela receptet. Jag följde ett recept men gjorde om det en del.


200 g ljus choklad 
60 g smör
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 ägg
2 dl farinsocker 
2 tsk vaniljsocker

Smält smör och choklad i mikron. 
Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke. 
Vispa ägg, farinsocker och vaniljsocker pösigt. Vispa ner choklad- och smörblandningen i ägg- och sockerblandningen. Vispa ner mjöl och  bakpulver. 
Ställ in i frysen 30 min. 
Forma degen till 12 bollar. Lägg på bakplåtspapper, 6 på varje plåt. 
Grädda i 175 grader i ca 12 minuter. 

I orginalreceptet var det mörk choklad, men det gillar inte mina barn. Jag använde ljus bakchoklad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar