2017-04-22

Med syrran till Sälen!

Igår åkte syrran och jag till Sälen. Syrran ska ha årsmöte med en förening och ville ha sällskap. Oskar tycker nog att jag är borta lite för tätt inpå Krakow-resan, men det här var bestämt sen länge.

Vi åkte när syrran kom hem från jobbet igår. Pratade och pratade och pratade och skrattade i bilen på väg upp. Och så stannade vi förstås i Vansbro och åt räkmacka! (Eventuellt delade vi också på en äppelmazarin och en biskvi också...)


Det är bart på vägar och så här uppe, men fortfarande en hel del snö. I Sälen-byn är det barmark. Vi har nu kommit till den tid på året då det är längre dag här uppe än hemma, det skiljer ca 20 minuter. 


Jag har lärt mig (igår) att det förutom den officiella solnedgången, då solen passerar horisonten, finns en borgerlig solnedgång, då solen är 6 grader under horisonten och man fortfarande kan se att läsa ute, och en nautisk solnedgång, , då solen är 12 grader under horisonten och man fortfarande kan urskilja objekt. Kul att veta va?! Det var hur som helst ljust länge. Vi tog en kort promenad (har ont i foten) och började se på La la land innan vi la oss. 
Idag ska vi slöa i solen och äta middag!

1 kommentar:

  1. Låter underbart att ha 'egentid' med syrran! Ha det så kul:)

    SvaraRadera