2017-04-07

En konstig, sorglig fredag

Elvira fick en pinne i ansiktet igår när hon och en kompis lekte med en hund. Idag sa hon att hon såg suddigt, så vi var till vårdcentralen och kollade upp det. De tror att det kommer bli bra när svullnaden har lagt sig, ingenting såg ut att vara skadat i ögat. Skönt!


Jag upplevde ett ögonblick av otrolig lycka i eftermiddags. Jag var på väg hem från jobbet, solen sken, påsklovet hade precis börjat, underbart!!!


Oskar och jag lånade böcker. 


Och köpte nya skor åt honom. Dessutom hämtade jag ut Läckbergs senaste bok!


Penny kom hem till oss, barnen lekte i solen. 


Det var så varmt att jag tog av mig strumporna och tog fram sandalerna. Lycka!


Jag satte fjädrar i riset. 


Vi fikade!


Elvira och Penny lekte häst. 


Nånstans där uppmärksammade jag nyheten som vi aldrig kommer glömma. Ett terrordåd i Stockholm. 4 döda och 15 skadade, rapporteras det i nuläget. Fruktansvärda scener har utspelat sig på Stockholms gator. Tankarna går direkt till alla jag känner som skulle kunna befinna sig i centrala Stockholm idag. Via Facebook kommer besked från några: Jag är ok. Någon har en kort stund tidigare lagt upp en bild på hur de sitter och fikar precis i närheten av där attentatet skedde. Beskedet kommer strax: Vi mår bra, vi hade åkt därifrån när det inträffade. Skönt att läsa. 
Naturligtvis går tankarna till de skadade och till deras och de dödas anhöriga. 
Samtidigt blir man glad över den välvilja man hör talas om, folk som öppnar sina hem för dem som inte kan ta sig hem pga avspärrningar och inställd kollektivtrafik. 

Jag följer rapporteringarna, samtidigt går livet vidare. Barnen myser i soffan!


Penny får mannagrynsgröt till kvällsmat. 


Penny härmar Elvira. 


Nu sover Penny och de andra. Ja, Elvira är nog vaken, men hon har lagt sig. Jag följer nyhetsrapporteringen, presskonferenser. Jag har kramat lite extra på mina älskade. Fredageftermiddag, början på påsklovet, en fruktansvärd händelse som vi inte kommer glömma. Dagen tog en annan vändning än vad jag hade trott. Samtidigt som det var en väldigt bra dag i övrigt. Så kluvet. 
Kram på er allihop!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar