2015-12-24

Julafton

Då sitter man här på julaftons kväll, mer än mätt och belåten. Herrarna i huset sover, Elvira har lagt sig, men nattglappa som hon är så har hon inte somnat än. Jag tänkte att jag skulle visa lite bilder från dagen! På morgonen åt vi (en del) risgrynsgröt till frukost och tittade på sista avsnittet av julkalendern. Tråkigt att den är slut, jag kommer sakna den. Den har varit jättebra och både barn och vuxna har pratat mycket om sånt som hänt i den och om hur det var förr. Och nu.

Förmiddagen gick åt till julförberedelser, matlagning, dukning med mera. Före kl 13 kom våra gäster och åt.


En massa god mat, som vanligt!


Alla åt och lät sig väl smaka. Mätta är väl ingen överdrift att vi blev.


Efter att ha dukat av bordet och städat upp lite var det dags för julklappsutdelning. Vi öppnar barnens julklappar till varandra. I år har vi för första gången inte köpt julklappar till Håkans barn, utan vi har lottat så alla vuxna barn med respektive samt Håkan och jag har bara köpt en julklapp till en person. Dem öppnade vi också nu. Oskar delade ut paketen! Bråttom hade han, därav den suddiga bilden!


Sedan turades vi om med att öppna paket, ett paket var i taget. Penny fick mest och störst julklappar och brydde sig minst.



Mina hjärtegull och Penny!


4 av 5 syskon (den femte jobbade).


Penny testar sin hoppgunga!


Sedan var det dags för Kalle och fika! Filip åkte till sin syster.


Efter Kalle åkte Ingalill hem och Jossan och Mathilda åkte till sin mamma med Penny. Vi började spana efter tomten, som strax kom. Tänk, att fastän Oskar länge har genomskådat det hela så är det ändå så vansinnigt spännande och pirrigt. Härligt!
 

Paketöppning!




Resten av kvällen har bestått av rest-ätning, legobygge, filmtittande och godisätande. Slött och mysigt!

 
Vi tackar så mycket för alla julklappar och hoppas att alla haft en trevlig julafton!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar