2014-03-21

Böcker i februari

26/1 Blå koral av Louise Boije af Gennäs
2/2 Den tredje tvillingen av Ken Follett
5/2 När livet stannar av Malin Sävstam
6/2 Kärleken är starkare än döden av Malin Sävstam
8/2 Född ur elden av Nora Roberts
9/2 Född ur kylan av Nora Roberts
10/2 Född i synd av Nora Roberts
12/2 Att våga drömma av Nora Roberts
14/2 Om drömmen blir verklighet av Nora Roberts
15/2 En dröm blir sann av Nora Roberts
16/2 Det sägs att en prinsessa av Yvonne Waern
17/2 Divergent av Veronica Roth
19/2 Vit passion av Rosie Thomas
18/2 Ett glas mjölk, tack av Herbjörg Wassmo
21/2 Solens diamanter av Nora Roberts
21/2 Insurgent av Veronica Roth
23/2 Pärlor från månen av Nora Roberts
24/2 Vinter i drömhuset av Maeve Binchy
25/2 Havets safirer av Nora Roberts

19 böcker! Men jag blir visst bara senare och senare med att göra dessa månatliga inlägg, nu är det ju snart dags för Mars-böckerna. De böcker jag läst och skrivit om tidigare, t ex Nora Roberts-böckerna kommer jag inte skriva om nu. Jag har inte hittat så många nya böcker at läsa, då är det tur att man kan ta till pålitliga, säkra kort!

Malin Sävstams böcker var nya för mig. De handlar om hur hon klarar av livet efter att ha förlorat sin man och två av sina barn i tsunamin 2004. Gripande, naturligtvis, men lite för mycket "Självhjälpsbok" (Lär dig hur du ska leva ditt liv) för min smak.
Det sägs att en prinsessa utspelar sig i Tivedstrakten, och det är det mest intressanta med den. Jag tyckte inte den var så intressant och inte så välskriven heller.
Divergent och Insurgent är precis den typen av böcker som jag älskar att sluka. De klassas som ungdomsböcker, men låt inte det avskräcka dig. De påminner både om Hungerspelen och Scott Westerfelds Ful-serie och en tredje serie som jag tror att jag bara läste första delen av, hm, undrar vad den hette? Fantasy/Science Fiction/Äventyr kanske de kan klassas som? Den handlar i alla fall om Beatrice som bor i en stad där folket är indelade i fem falanger, de ärliga, de osjälviska, de tappra, de fridfulla och de lärda. Alla sextonåringar måste välja om de vill tillhöra sin familjs falang eller om de vill tillhöra en annan. Systemet har fungerat så i många år och tanken är att det ska skapa ett fredligt samhälle, men lagom till Beatrices 16:de år uppstår oroligheter mellan falangerna. Dessutom är det ingen självklarhet vilken falang hon ska tillhöra och hon får dessutom veta en hemlighet om sig själv.
Jag väntar med spänning på del tre!
Vit passion handlar om kärlek och om en grupp människor som bestiger Mount Everest. Spännande och intressant!
Ett glas mjölk, tack handlar om Dorte från Litauen som önskar sig ett bättre liv och luras iväg till Norge där hon utnyttjas och misshandlas. Usch, vad jag mår dåligt om att läsa om trafficking! Vilka idioter till människor det finns, som har så lite respekt för andra människors liv, som anser sig ha rätt att förstöra människor. Usch!
Vinter i drömhuset blev en av mina absoluta favoritförfattares sista bok. Sorgligt! Boken handlar om en kvinna som öppnar ett pensionat på Irlands västkust och om de gäster, från skilda håll, som samlas där när pensionatet öppnas. Som vanligt en underbar feel-good-roman!

Snart är det dags att sammanfatta mars månads bokläsning!

1 kommentar:

  1. Hej!
    MB har skrivit en till, kanske den kommer på svenska as well/ Syster Yster

    SvaraRadera