2012-10-01

Böcker i september

30/8 Påven Johanna av Donna Woolfolk Gross
2/9 Glada hälsningar från Missångerträsk av Martina Haag
2/9 I det förflutna av Kate Morton
?/9 Tron på ett mirakel av Nicholas Sparks
8/9 Vattenänglar av Mons Kallentoft
9/9 Tiger av Mian Lodalen
?/9 Ett litet snedsprång av Denise Rudberg
14/9 Fader död av Giles Blunt
17/9 Jagad av lögnen av Nora Roberts
?/9 Flimmer av Anne Holt och Even Holt
29/9 Finns inte på kartan av Carin Hjulström
11 böcker läste jag i sepember.
Påven Johanna är en spännande historisk roman om en flicka som måste utge sig för att vara man för att få studera och ägna sig åt det hon vill. Upprörande läsning om hur kvinnor haft det förr, hur lite de ansågs värda.
Martina Haags bok är rolig, som hennes böcker brukar vara. Den börjar relativt trovärdigt men historien blir mer och mer osannolik - men rolig!
I det förflutna är en spännande, intressant och lite sorglig berättelse om tre systrar under andra världskriget och i nutid. Missförstånd och att de döljer saker för varandra bidrar till att tråkiga saker händer...
Tron på ett mirakel handlar om en journalist som kommer till ett litet samhälle i den amerikanska södern, där han ska göra ett reportage om konstiga ljusfenomen. Besöket får större betydelse för hans liv än han kunnat ana.
Kallentofts Vattenänglar fick jag av svärmor (Tack så jättemycket!) och sträckläste. En del av hans böcker har jag lite svårt att komma in i, men inte den här. Vissa delar av handlingen föreföll mig inte så trovärdiga, andra desto mer trovärdiga - och hemska.
Tiger är fortsättningen på Mian Lodalens Dårens dotter, om den nu tonåriga Connie. En flicka som upptäcker sin homosexualitet i en tid då homosexualitet betraktades som en sjukdom.
Ett litet snedsprång - om en överklasskvinna som löser ett mord. Rätt bra.
Fader död handlar om en man som får med sig unga människor som hamnat på glid och får dem att begå brott åt honom. Spännande och bra!
Jagad av lögnen - om fallskärmshoppande brandmän, hämnd och kärlek.
Flimmer tog tid att läsa. Jag fastnade aldrig riktigt i den, men det var egentligen inget fel på den, spännande, intressant story - men seg.
Finns inte på kartan har jag skrivit om tidigare. Den är så mysig och fin!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar