2009-12-20

Julförberedelser

Snart är det jul! Tycker det är så mysigt och härligt. En vit jul verkar det bli också, verkar inte som om det ska bli varmare enligt väderleksrapporten. Är glad åt att det inte är lika kallt som igår (-18 grader), då frös vi till och med inomhus... Men det är underbart med snö!
Oskars "extramamma", storasyster Mathilda, är hemma på jullov (fast det har hon ju inte egentligen, terminen pågår för fullt och hon har en del pluggande att göra, precis som Håkan). Oskar är glad åt att hon är hemma!


Igår hade vi en domherre vid fågelmatbordet. De är så röda och fina!



Gjorde Rocky Road i går kväll, så här ser de ut. Tyckte inte att de var så goda, jo, om man fick en bit med mycket dumlekola och nötter, men då är det ju enklare att ta en dumlekola och några jordnötter, eller?



Här är vår tomtearmé, den står och väntar på utplaceringsorder. Elviras tomtar har flyttat upp till hennes rum idag, vi har städat övervåningen och klätt barnens små granar.

Nu på eftermiddagen har vi monterat och dekorerat pepparkakshuset, Håkan, Elvira och jag. Det gäller att passa på medan Oskar sover! Inget mästerverk, men glatt och trevligt!


Vi har hunnit med en hel del idag (och än är inte dagen slut), bland annat har vi (Håkan!) gjort fint på ytterdörren. Så nu är julen (och alla ni andra) välkomna in!


Vad har vi framför oss nu då? Mer städning och pyntning, matlagning och godistillverkning förstås. I morgon kommer en god vän från Lund och hälsar på en stund.
På tisdag ska barnen vaccineras igen, hoppas det går bra och att de inte får så ont eller blir sjuka av sprutan.
På onsdag ska vi till barnens farmor, vi brukar alltid åka dit dagen före julafton och provsmaka skinkan (och ofta en massa annat gott!). Tror det är början på själva julhelgen för mig. Vi åker hem därifrån med bilen full med paket, och sen är det dags att klä granen (som Håkan förhoppningsvis hittar i morgon). Därefter uppesittarkväll med glögg och pepparkakor, och kanske slå in de sista julklapparna.
Och så kommer den till sist, dopparedagen, förhoppningsvis en dag med mycket julstämning, god mat och trevligt umgänge!
Dagens citat:
När fjärde ljuset brinner
vi hämtar julegran
och alla barnen räknar
dan före dan före dopparedan

1 kommentar:

  1. Oj vad duktiga ni är som har hunnit med så mycket... iår har det än så länge bara bakats pepparkakor, kokats kola och gjort choklad bräck här..men det är ju fortfarnade några dagar kvar ;) God Jul på er !!

    SvaraRadera